Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

ESCODI - 16/05/2011


Exalumnes de Direcció de Comerç i Distribució constitueixen ESCODIALUMNI


Seu d'ESCODI

Amb l'objectiu d'establir una relació continuada entre els exalumnes i la comunitat ESCODI
La carrera universitària de Direcció de Comerç i Distribució és la primera titulació universitària de retail al país.


Des d'ESCODI s'ofereix serveis d'orientació professional, descomptes en formació continuada i borsa de treball als seus membres.

Més del 80% dels alumnes que acaben Direcció en Comarç i Distribució s'han inserit durant els set mesos posteriors a acabar la carrera en empreses del sector com ara Aki, Condis, O'pan (Grup Arcadia España), The North Face... com a director/a de botiga, cap de secció, cap de màrqueting, adjunt al responsable de compres...

Des de l'Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI) s'ha impulsat la creació d'ESCODIALUMNI, l'Associació d'Exalumnes de la carrera universitària de Direcció de Comerç i Distribució, primera titulació universitària de retail al país.

ESCODIALUMNI vol establir una relació continuada amb tots els que van decidir dedicar-se professionalment al retail, i, des d'ESCODI, se'ls vol acompanyar i ajudar al llarg de tota la seva trajectòria professional mitjançant una borsa de treball especialitzada en aquest tipus de perfil professional, oferta de formació contínua, coaching i amb l'assessorament de mentors (el professorat d'ESCODI) per orientar-los en cas de voler crear empresa o fer un canvi professional.

ESCODIALUMNI és una comunitat de qualitat, on es genera un networking eficient entre els seus membres (ex alumnes, professors, empreses i institucions relacionades amb la titulació universitària de Direcció de Comerç i Distribució).

L'acte de presentació de la nova entitat va servir per convocar els primers exalumnes del Graduat, la primera promoció, alguns professors i representants d'empreses patrocinadores del graduat. Aprofitant la trobada, es va convidar al Sr. Jordi Boza, expert del sector immobiliari comercial, que ha ocupat entre d'altres càrrecs la direcció de l'àrea Patrimonial de Sacresa i la direcció general de Centres Comercials de Metrovacesa, per tal que donés la visió sobre "La situació del sector del Retail i perspectives de futur".

Els membres d'ESCODIALUMNI van escollir el seu president i secretari: Miguel Angel Velázquez (Cap de secció de AKI Bricolatge Terrassa) i Mònica Padilla (Tècnic Desenvolupament de Producte a CONDIS).

D'altra banda més del 80 % dels joves que formen part de la primera promoció del Graduat en Direcció de Comerç i Distribució d'ESCODI-UAB, graduats ara fa set mesos, ja disposen de feina en diferents empreses i entitats del sector, des d'empreses familiars a grans cadenes de distribució (Aki, Condis, O'pan (Arcadia España), The North Face...), i assumint càrrecs de responsables tècnics o adjunts de departaments d'expansió, màrqueting o direccions d'establiments, entre altres.

Segons la directora gerent d'ESCODI, Núria Beltran: "Aquestes dades són un èxit tenint en compte la situació econòmica actual i que el sector serveis és un dels més sensibles." Aquest alt índex d'incorporació professional de la primera promoció en llocs de treball qualificats, és degut a que aporten un nou perfil professional amb més visió global del negoci del retail i una motivació i interès personal vers el sector, segons les empreses que han contractat aquests titulats.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.