Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Gremis de Flequers,Pastissers,Carnissers,Cansaladers-Xarcuters i d'Hostaleria de Terrassa i Comarca - 25/02/2011


Tres gremis de la ciutat creen la Coca de Munt, un nou producte autòcton


Foto Coca de Munt

Terrassa ja té una coca pròpia i totalment autòctona: és la "Coca de Munt", una base creada pel forner Mario Monzó elaborada amb farina ecològica i aromes de romaní i farigola
La iniciativa prové de tres gremis de la ciutat: el de flequers i pastissers, el de xarcuters i el de restauradors.


El forner Mario Monzó ha estat l'encarregat de fer realitat una idea del gremi de flequers i pastissers, el de xarcuters i el de restauradors. S'ha presentat al Mercat de la Independència amb una degustació.

S'ha presentat al Mercat de la Independència, on el grup de cuiners de Cuina Vallès, encapçalat per la recent estrella Michelin Artur Martínez, han preparat unes coques de degustació. La Coca de Munt té dues versions: la dolça i la salada, especialment pensada per combinar amb l'altre producte genuïnament terrassenc: la Botifarra Terregada.

Segons Mario Monzó, creador de la Coca de Munt: "Ara que tenim la base, comença la creativitat dels forners i en sortiran més coques. Ara se'n farà una d'arangada per Carnestoltes, tenim la dolça, i n'hem també una de mel i mató."

A l'acte s'ha destacat la voluntat de crear una marca gastronòmica pròpia a la ciutat i poder cultivar el blat necessari per fer la coca a Terrassa. Segons Josep Maria Carné, president del Gremi de Flequers i Pastissers de Terrassa i comarca: "Una de les nostres il·lusions és poder plantar aquest blat en algun lloc de per aquí la ciutat, cosa que ja hi ha altres ciutats que ho han aconseguit."Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.