Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA - 24/10/2012


uWhisp, una empresa nascuda a la UPC, guanyadora als World Technology Awards 2012


Lliurament del premi

L'empresa uWhisp, que ha creat una eina per enviar missatges de veu a les xarxes socials, ha guanyat el World Technology Awards 2012 en la categoria de Comunicacions de màrqueting
Aquesta companyia ha creat una eina que permet enviar missatges de veu fàcilment a través de les xarxes socials. Un cop instal·lat el connector d'uWhisp, l'eina es mostra directament a la caixa d'escriptura del Facebook i el Twitter, des d'on permet gravar, enviar i reproduir els missatges sense que calgui utilitzar cap altre programa.


L'empresa uWhisp, creada per alumni de la Universitat Politècnica de Catalunya·BarcelonaTech (UPC), ha guanyat el premi World Technology Award 2012 en la categoria de Comunicacions de màrqueting. El guardó el va rebre Joan Casas, CEO de la companyia, el passat 23 d'octubre en una gala a Nova York, als Estats Units. Casas va fundar l'empresa amb els seus companys de la Facultat d'Informàtica de Barcelona (FIB) Iuri Aranda, Miquel Las Heras i Miquel Puig.

La idea de la tecnologia va sorgir mentre estudiaven informàtica a la FIB i els primers passos de la iniciativa van rebre el suport del Programa Innova de la UPC, que impulsa la creació de projectes innovadors i empreses per part de la comunitat universitària. uWhisp va ser finalista del primer concurs Emprèn UPC, al 2011, i van rebre assessorament i suport per elaborar el pla de negoci.

D'altra banda, Frank Koopens, professor de l'Institut de Ciències Fotòniques (ICFO), adscrit a la UPC, ha estat finalista dels World Technology Awards en la categoria de Materials. El professor Koopens ha fet aportacions molt innovadores sobre les propietats fotòniques del grafé.

La nominació al premi ha convertit a Joan Casas i Frank Koopens en membres de The World Technology Network, una xarxa integrada per més de 1.000 científics, emprenedors, financers, periodistes, acadèmics i polítics de més de 200 organitzacions i empreses d'arreu del món. Aquestes persones són les que escullen els guanyadors d'aquests premis, que tenen 20 categories individuals i 10 destinades a empreses i organitzacions. Els premis reconeixen les persones i entitats que duen a terme les innovacions que probablement seran claus a llarg termini en el seu camp.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.