Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UNIVERSITAT AUTÒNOMA DE BARCELONA - 14/05/2012


La UAB i el Consorci Sanitari de Terrassa crearan un institut universitari de recerca biomèdica


Acte de signatura del conveni

La recerca s'orienta a àmbits clau com la salut pública i les formes de vida saludables, la gent gran i les malalties cròniques, la medicina de l'esport i la medicina penitenciària, però també en àrees com la salut mental i el deteriorament cognitiu, l'atenció oncològica integral o la biologia molecular
La creació de l'Institut, fruit d'una col·laboració entre ambdues institucions iniciada el febrer de 2010, possibilitarà la investigació, la recerca i el desenvolupament científic i tecnològic en l'àmbit de la biomedicina.


La rectora de la UAB, Ana Ripoll, va destacar que "l'Institut serà una eina essencial per al progrés de la ciència experimental i de la seva aplicació, a més d'un element dinamitzador per a la implicació de centres públics de recerca i de salut del seu entorn".

Al seu torn, la presidenta del Consorci Sanitari de Terrassa, Núria Paniello va remarcar que "aquest conveni és una fita molt significativa pel CST i pel seu projecte de desenvolupament del coneixement així com per a Terrassa, segona ciutat catalana en nombre de titulacions universitàries".

El projecte per a la creació de l'Institut estarà dirigit pel Dr. Eduard Escrich, professor de la Facultat de Medicina de la UAB. En una fase prèvia a la constitució de l'Institut, es preveu la creació d'una Unitat d'Investigació Biomèdica associada a la UAB que aplegarà els grups de recerca i els investigadors tant del CST com de la UAB vinculats al projecte, per tal d'analitzar aliances estratègiques i definir l'organització de l'Institut d'acord amb l'experiència adquirida.

A l'acte de signatura, a l'edifici del rectorat de la UAB, va assistir la rectora de la UAB, Ana Ripoll; la presidenta del Consorci Sanitari de Terrassa, Núria Paniello; Pere Vallribera, gerent del CST; Manel Balcells, director de l'Àrea del Coneixement del CST; Carles Jaime, vicerector de Projectes Estratègics i de Planificació de la UAB; Ramon Carreras, delegat de la rectora per a les institucions sanitàries; Manel Armengol, degà de la Facultat de Medicina de la UAB; i Eduard Escrich, professor de la Facultat de Medicina de la UAB.

Més informació:

Marta Codinas Fort

Cap Oficina de Comunicació

Consorci Sanitari de Terrassa

Telèfon 93 731 00 07 | ext 1806

Directe 93 700 36 44

FAX 93 700 36 50

mcodinas@cst.cat

Octavi López Coronado

Àrea de Comunicació i de Promoció

Universitat Autònoma de Barcelona

Tel. 935833301

octavi.lopez@uab.catPosa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.