Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UNIVERSITAT OBERTA DE CATALUNYA - 21/09/2012


Vuit idees guanyen el repte de la UOC de repensar el món en temps de crisi


Concurs UOC&Plugged

El repte llançat per la UOC a la ciutadania fa cinc mesos per a combatre la crisi amb creativitat i talent ha arribat a la fi amb la selecció, per part d'un jurat qualificat i expert, de les vuit idees i projectes guanyadors, un per cadascuna de les àrees temàtiques proposades
La llista dels premiats del UOC&Plugged es va fer pública al web del concurs el passat dijous 20 de setembre.


Els guanyadors del concurs UOC&Plugged són:

- FentPaís.cat (àrea temàtica: Comunicació). Projecte cooperatiu en forma de xarxa social que vol fomentar un consum i turisme responsable i de proximitat.

- Inicia99foods (Finances). Plataforma sostenible per a comprar els productes locals més sostenibles i competitius de la teva terra, eliminant intermediaris i impulsant el comerç just.

- 'Kanun' Notari Social (Governança). Xarxa social en la qual els diversos usuaris es poden sotmetre a compromisos entre ells.

- ElectrifiCAT (Recursos). El projecte desenvolupa els elements necessaris per a poder hibridar qualsevol vehicle i reduir-ne dràsticament el consum fins a un 70%, podent funcionar en mode purament elèctric, i reduint les emissions i costos per a particulars i empreses.

- Centre de Recursos en TEA (Salut). El projecte vol ser tant un centre físic com en línia on pares, professionals, educadors, formadors i estudiants podrien trobar recursos per a entendre l'espectre autista, una llista de professionals a qui dirigir-se i assessorament burocràtic.

- Tekuidamos 2.0, una comunidad de práctica (Social Learning). Espai col·laboratiu que pretén apropar el món de les TIC i les xarxes socials als professionals de la salut i l'educació.

- Cien Pies: andando juntos al cole (Urbanisme). Projecte social de millora de l'entorn que permet a grups organitzats de nens anar de casa a l'escola i de l'escola a casa de manera ràpida, segura i sostenible.

- DEPAGÈS (Wikieconomia). Un canal curt de venda en línia d'aliments ecològics locals amb pretensions d'incidència social i cultural per a superar, des de l'arrelament de la població a la terra, la crisi econòmica.

Premi: 80.000 euros en formació

Els guanyadors del repte UOC&Plugged rebran prop de 80.000 euros en formació a la UOC.

725 idees presentades

Un total de 725 idees i projectes d'emprenedors es va presentar al concurs UOC&Plugged des que es va llançar a la ciutadania el dia de Sant Jordi d'aquest mateix any.

- Social Learning: 127 idees

- Comunicació: 108

- Recursos: 105

- Salut: 100

- Wikieconomia: 83

- Urbanisme: 82

- Governança: 69

- Finances: 51

Suport de reconeguts líders en innovació social

La iniciativa ha rebut el suport de líders reconeguts en innovació social, com ara, entre altres, Beth Noveck, impulsora de les polítiques de govern obert del president dels EUA, Barack Obama; Derrick de Kerckhove, investigador deixeble de McLuhan; Joan Melé, subdirector de Triodos Bank, i Vicente Guallart, gerent d'Hàbitat Urbà i arquitecte en cap de Barcelona.

Mònica Terribas, entre els membres del jurat

El jurat l'integren professionals especialitzats en els diferents camps de creació; alguns són professors de la UOC, i d'altres, professionals externs.

- Social Learning: Francesc Balagué, mestre d'educació primària; Humberto Schwab, físic i filòsof; Dolors Reig, psicòloga social i professora per a diferents empreses, institucions i universitats, i Elena Barberà, directora del programa de doctorat d'Educació i TIC i directora de recerca de l'eLearn Center (eLC) de la UOC.

Recursos: Ignasi Cubiñà, soci fundador i director d'EcoIntelligent Growth; Daniel González, cofundador de la cooperativa AiguaSol, i Eduard Vinyamata, director del Campus per la Pau de la UOC.

- Salut: Maria Salido, consultora i fundadora de The Project, empresa xarxa especialitzada en gestió del coneixement i processos col·laboratius; Pedro Gallo, doctor (PhD) en Social Science and Administration per la London School of Economics (2000); Francesc Saigi, director del màster universitari de Telemedicina de la UOC, i Sandra Sanz, professora dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC.

- Wikieconomia: Olivier Shulbaum, fundador de Platoniq i Goteo.org; Julen Iturbe, consultor independent i creador del projecte Consultoría Artesana en Red; Joan Torrent, director de la UOC Business School, i Pau Cortadas, professor dels Estudis d'Economia i Empresa de la UOC.

- Finances: Jean Claude Rodríguez, fundador i director d'ACAF, Associació de les Comunitats Autofinançades; Joan Sala, fundador de Verkami; Josep Lladós, director adjunt de l'IN3 de la UOC, i Enric Senabre, professor dels Estudis de Multimèdia de la UOC.

- Urbanisme: Marta Bordas, arquitecta i investigadora de la UPC; Paco González, fundador de radarq.net, estudi obert que treballa i investiga en arquitectura, xarxa i ciutat, i Albert Arias, coordinador acadèmic i professor del programa de postgrau de Gestió de la ciutat de la UOC.

- Governança: Jordi Graells, coordinador de Continguts i Innovació a la Direcció General d'Atenció Ciutadana i Difusió (Generalitat de Catalunya, Departament de la Presidència); Alberto Ortiz de Zárate, director d'Atenció Ciutadana al Departament de Justícia i Administració Pública del Govern Basc, i Albert Batlle, director del programa de Ciències Polítiques de la UOC.

- Comunicació: Mònica Terribas, periodista, professora titular del Departament de Periodisme i de Comunicació Audiovisual de la Universitat Pompeu Fabra i consellera delegada i editora del diari Ara; Vicent Partal, director de Vilaweb, i Jordi Sánchez, professor dels Estudis de Ciències de la Informació i de la Comunicació de la UOC.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.