Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Universitat de Barcelona - 26/08/2011


La UB manté la posició en el rànquing mundial ARWU i figura entre les 100 millors universitats del món en l'àmbit de medicina clínica i farmàcia


Façana edifici UB

La Universitat de Barcelona apareix en el grup d'universitats situades entre les posicions 201 i 300
La UB manté la seva posició en l'Academic Ranking of World Universities 2011 (ARWU) publicat aquest mes d'agost.


Concretament, la Universitat de Barcelona apareix en el grup d'universitats situades entre les posicions 201 i 300 en aquest rànquing de periodicitat anual que publiquen des del 2003 el Center for World-Class Universities i l'Institute of Higher Education de la Universitat Jiao Tong de Xangai (Xina). La UB és, d'altra banda, una de les 100 millors universitats del món en l'àmbit de coneixement de la medicina clínica i farmàcia segons l'ARWU, que també estableix rànquings d'universitats en alguns àmbits de coneixement concrets.

La Universitat de Barcelona és l'única de l'Estat que figura en aquest grup de les 100 primeres en medicina clínica i farmàcia. L'ARWU estableix també rànquings en els àmbits de ciències naturals i matemàtiques; enginyeria/tecnologia i informàtica; ciències de la vida i agricoles; i ciències socials.

D'altra banda, només hi ha tres universitats de l'Estat que han aconseguit situar-se en l'interval 201-300 del rànquing ARWU: la Universitat Autònoma de Madrid, la Universitat Complutense i la Universitat de València. Val a dir que el rànquing ARWU, que enumera les 500 millors universitats del món, només especifica a la seva web les posicions exactes de les 100 primeres universitats. En els altres casos situa les universitats per intervals, però no indica quin lloc exacte ocupa cada institució sinó que ordena la llista alfabèticament.

Un cop més, el rànquing mundial el lideren les universitats americanes. Les primeres posicions són per a Harvard, Stanford, l'Institut Tecnològic de Massachussets i Califòrnia (Berkeley). La primera universitat europea és Cambridge, que ocupa el cinquè lloc.

La metodologia de l'Academic Ranking of World Universities inclou l'anàlisi de dades bibliomètriques en sis indicadors: el nombre de premis rellevants (Nobel, medalla Field) que ha obtingut l'alumnat i el professorat de les universitats; els investigadors més citats en les 21 àrees de recerca que determina el Thomson ISI (Institute for Scientific Information); els articles publicats a Nature i Science; els articles registrats al Science Citation Index Expanded (SCIE) i al Social Science Citation Index (SSCI), i finalment, l'eficiència acadèmica en funció de les dimensions de la institució.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.