Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 20/02/2012


Constituït el jurat terrassenc del certamen "Living Lab Global Award 2012" sobre reptes estratègics de 20 ciutats d'arreu del món


Logotip Living Lab Global Award 2012

Terrassa presenta un repte en l'àmbit de la salut amb el suport del Consorci Sanitari
La participació de Terrassa en aquesta plataforma donarà a la ciutat una important visibilitat i projecció internacional, des de la perspectiva de "marca de ciutat innovadora", molt rellevant. També pot ser un nou impuls per al projecte de Campus Universitari en Ciències de la Salut que s'està desenvolupant al Mas Viver de Torrebonica.


L'Ajuntament de Terrassa ha constituït el jurat local del certamen internacional Living Lab Global Award 2012 en el qual hi participa amb un repte estratègic en l'àmbit de la salut comunitària. Terrassa és una de les 20 ciutats d'arreu del món que ha estat seleccionada per participar en aquest certamen i, d'acord a les bases de la convocatòria, ha de constituir un jurat per elegir les 5 empreses que presentin les millors solucions a l'objectiu plantejat. L'Ajuntament de Terrassa ha definit el seu repte de ciutat amb el suport el Consorci Sanitari de Terrassa, dins del Cluster de Salut del Pla de la Innovació.

Living Lab Global Award 2012 pretén donar resposta a reptes estratègics en diversos àmbits, com ara la salut, el mediambient, la seguretat o l'educació. La convocatòria ha anat a càrrec de l'organització internacional Living Lab Global i reuneix una vintena de ciutats d'Europa, Àfrica, Orient Mitjà, Àsia i Amèrica. La resta de ciutats participants són: Barcelona, Birmingham, Cáceres, Cape Town, Coventry, Derry-Londonderry, Eindhoven, Fukulka, Glasgow, Guadalajara, Hamburg, Kristiansand, Lagos, Lavasa, Mexico, Rio de Janerio, San Francisco, Sant Cugat i Santiago de Chile. Els ajuntaments d'aquests municipis tenen l'encàrrec d'explicar al seu teixit empresarial i als integrants del seu sistema d'innovació local tots els reptes plantejats per les 20 ciutats, convidant a les empreses locals i acompanyant-les en el procés d'ofertes de solucions que desitgin. Aquests municipis també elegiran, d'entre les propostes registrades, la millor per al seu repte estratègic.

En el cas de Terrassa, l'Ajuntament serà present amb un repte estratègic en l'àmbit que la salut comunitària, amb l'objectiu de fer un pas més enllà en el foment de la pràctica esportiva per prevenir malalties cardiovasculars, ja que s'ha constatat que l'exercici és bàsic per combatre els factors de risc d'aquestes patologies. Per aquest motiu, a Terrassa es pretén dissenyar i implementar un sistema integrat entre la Ciutat (a través del seu entramat urbanístic, els seus equipaments i el seu teixit social) i els prestadors de serveis assistencials públics de la ciutat (a través dels Centres d'Atenció Primària i altres), que fomenti i mesuri la pràctica d'activitat física, donant resposta programes individuals d'activitat física, com a element bàsic de promoció de la Salut.

L'Ajuntament de Terrassa busca una solució integrada, que sigui accessible a tota la ciutadania de Terrassa fent-la copartícep del foment de la seva salut. Es valoraran aquelles solucions que optimitzin la utilització del major nombre possible dels equipaments ja existents, que comportin la utilització del patrimoni de la ciutat pel coneixement de la ciutadania i pel foment de la cohesió social i territorial entre els diferents barris de la ciutat. També es pretén que la proposta impliqui la col·laboració entre empreses de diferents sectors econòmics i dels diferents agents socials de la ciutat.

El jurat de Terrassa es va constituir divendres passat, 17 de febrer, en el transcurs d'una reunió celebrada a l'Ajuntament de Terrassa i que va comptar amb l'assistència del director de l'Àrea de Coneixement del Consorci Sanitari de Terrassa, Manel Balcells; el director de la Fundació MutuaTerrassa per a la Recerca, David Dalmau; el director del Parc Científic i Tecnològic - Orbital 40, Ramon Palacio; el fundador i conseller-delegat de LTC Project, Xavier Marcet; la directora de NYC Health Bureau of Chronic Disease Prevention NYC Health Department of Health and Mental Hygienen Gotham Center, Karen K. Lee; el coordinador de l'Àrea de Serveis a les Persones, Cohesió i Benestar Social de l'Ajuntament de Terrassa, Domènec Martínez; i la directora de Projecció de la Ciutat i Innovació de l'Ajuntament de Terrassa, Esther López. Els membres del jurat rebran avui, 20 de febrer, l'adreça i les claus d'accés a la plataforma del Living Lab Global Award 2012 i podran consultar les propostes al repte local formulades per empreses d'arreu del món. A partir dels criteris establerts per l'organització, hauran de valorar i seleccionar 5 empreses i demanar-les que presentin informacions complementàries per poder triar la millor resposta. L'empresa elegida passarà a ser guanyadora d'un dels reptes del certamen internacional. La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc a Rio de Janeiro el 2 de maig de 2012, dia que què es coneixeran quines són les 20 empreses que hauran de provar la seva solució als 20 reptes estratègics plantejats.

La participació de Terrassa en aquesta plataforma donarà a la ciutat una important visibilitat i projecció internacional, des de la perspectiva de "marca de ciutat innovadora", molt rellevant. També pot ser un nou impuls per al projecte de Campus Universitari en Ciències de la Salut que s'està desenvolupant al Mas Viver de Torrebonica.

El Cluster de Salut és un dels sectors en què està treballant l'Ajuntament de Terrassa conjuntament amb el Parc Científic i Tecnològic Orbital 40, els operadors sanitaris, empreses i ajuntaments de la Conca del Ripoll per potenciar aquest àmbit empresarial. El cluster de la indústria de la salut està en expansió, ja que a la ciutat hi ha una gran implantació d'empreses farmacèutiques, de tecnologies mèdiques i de producció de cosmètica i salut. L'Ajuntament de Terrassa està portant a terme una estratègia compartida amb d'altres municipis de la comarca, amb la participació de les empreses més rellevants. Aquest és un dels àmbits que ha identificat el Pla de la Innovació de Terrassa, amb el qual es pretén millorar el sistema i les capacitats d'innovació de la ciutat i de la seva àrea d'influència per tal d'estimular el seu creixement econòmic i la competitivat. D'altres clusters que s'estan potenciant són els d'òptica i fotònica i ecotecnologies.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.