Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UPC Campus Terrassa - 24/03/2011


Un sistema de làmines de pell intel·ligent de plàstic guanya la VIII edició del premi 'Foro Ibérico del PVC' que es lliura al Centre Català del Plàstic de la UPC


Logotips Foro Ibérico i CCP

El premi, dotat amb 2000 €, se li ha atorgat en aquesta vuitena edició a Alexandre Ferreira da Silva, de la Universidade do Minho (Portugal)
El Foro Ibérico del PVC, en col·laboració amb el Centre Català del Plàstic (CCP) de la UPC, va lliurar el passat 23 de març, al Vapor Universitàri de Terrassa, el premi al millor treball de recerca de 2010.


"PVC formulation study for to the manufacturin of a smart skin structure based on optical fiber elements" és el títol del treball de recerca que ha guanyat la vuitena edició del premi "Foro Ibèrico del PVC". El treball és obra de Alexandre Ferreira da Silva i ha estat dirigit per José Higino Correia, del departament d'Electrònica Industrial de la Universidade do Minho (Portugal).

Aquest projecte de recerca ha desenvolupat una segona pell intel·ligent dins de l'estructura dels vehicles formada amb fines làmines de PVC que incorporen sensors de temperatura i deformació. L'autor considera que aquest sistema pot ser útil també per a les torres eòliques i per als gran vaixells que transporten gas natural, ja que permetria mesurar i monitoritzar en tot moment la temperatura, d'una manera molt fiable.

El jurat també ha valorat l'alta competitivitat d'aquest producte, que resideix en la seva simplicitat a l'hora d'instal·lar-se, ja que qualsevol persona ho pot fer.

El projecte s'està desenvolupant amb les empreses Fibersensing i TMG Automotive i forma part del programa MIT-Portugal, un programa de col·laboració entre la universitat nord-americana i el Govern de Portugal.

Lliurament del premi

L'acte de lliurament del premi va tenir lloc el passat 23 de març al CentreCatalà del Plàstic de la UPC (CCP). Van assistir-hi Maria Lluïsa Maspoch, directora del CCP; Francesc Astals, Delegat del Rector de la UPC al Campus de Terrassa; Alfredo Vega, regidor d'Universitats i Societat del Coneixement de l'Ajuntament de Terrassa; Beatriz Meunier, representant del Grup PVC Plastics Europe Ibérica; i Raimón Piqué, representant de Solvay Ibérica

El CCP, un centre d'excel·lència reconegut

El Centre Català del Plàstic (CCP), creat l'any 1996 a Terrassa i dirigit actualment per Maria Lluïsa Maspoch, és un centre públic de recerca i desenvolupament de caire consorciat, integrat per la Generalitat de Catalunya, l'Ajuntament de Terrassa i la Universitat Politècnica de Catalunya, juntament amb les associacions més representatives del sector industrial del plàstic.

El CCP és un instrument de millora per a les empreses d'aquest sector i articula la seva activat al voltant de la formació tècnica, la millora contínua, la difusió de la innovació tecnològica i la promoció de la internacionalització de l'activitat empresarial. Actualment, al CCP hi treballen 30 persones, 10 de les quals són doctors, distribuïts en quatre àrees tècniques: d'extrusió, injecció, enginyeria, reciclatge i caracterització del plàstic; així com en l'àrea de gestió i en l'àrea de formació. El CCP pertany a la xarxa TECNIO de la Generalitat de Catalunya.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.