Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Universitat Oberta de Catalunya - 09/02/2012


La UOC implantarà un joc d'empresa a les titulacions d'estudis empresarials


Logotip Universitat Oberta de Catalunya

El simulador empresarial forma part d'un projecte d'innovació docent de la UOC que té per objectiu que els alumnes treballin en la presa de decisions d'una empresa reproduint de la manera més fidedigna possible un entorn real
S'implantarà una aplicació informàtica que permet reproduir les condicions d'un entorn de presa de decisions d'una empresa.


La simulació serà una competició entre equips formats per cinc alumnes d'Administració i Direcció d'Empreses (ADE) i empresarials, que hauran de prendre decisions estratègiques, financeres, comercials i de producció. Aquesta solució tecnològica permetrà recrear situacions molt similars a les d'una empresa real i farà possible millorar les competències relacionades amb el treball en grup. El simulador, que començarà a funcionar el curs acadèmic vinent, és previst que es posi en marxa en altres titulacions de la UOC.

El simulador empresarial forma part d'un projecte d'innovació docent de la UOC que té per objectiu que els alumnes treballin en la presa de decisions d'una empresa reproduint de la manera més fidedigna possible un entorn real. En aquest cas, els estudiants hauran de treballar en una companyia del sector de les telecomunicacions, un mercat que es caracteritza per ser canviant i altament competitiu. La simulació consisteix en una competició en què equips de cinc persones treballaran per aconseguir un objectiu comú. Les decisions de tots els equips configuraran unes condicions d'entorn que seran molt semblants a les de les empreses reals. La nova aplicació permetrà desenvolupar una metodologia per a gestionar i valorar les competències dels alumnes relacionades amb el treball en grup.

La idea d'implantar aquest simulador informàtic en els treballs de final de grau d'ADE va sorgir per a incorporar una solució tecnològica que permetés reproduir situacions reals i, d'aquesta manera, acostar l'alumne al context que trobarà quan acabi els estudis.

L'ús d'aquesta mena d'aplicacions és molt estès en l'àmbit universitari, especialment dels màsters i postgraus, però la UOC torna a fer un pas més en la consolidació del seu model educatiu amb la incorporació del joc d'empresa (business game) al pla d'estudis també dels graus.

Aquest simulador és un programa comercial creat per l'empresa WintoWin. En aquest cas, des de la UOC s'han personalitzat les condicions per a adaptar-les a les necessitats i objectius del Campus Virtual.

És previst començar a utilitzar el joc d'empresa en fase de prova el curs acadèmic vinent. Un cop superat el procés d'implantació, que durarà dos semestres acadèmics, s'obrirà l'ús del simulador a altres titulacions de la UOC, tant de grau com de postgrauPosa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.