Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Universitat i Societat del Coneixement - 05/12/2011


Universitat i Societat del Coneixement de l'Ajuntament de Terrassa és jurat als Catalan Challenge, l'edició catalana de l'European Satellite Navigation Competition 2011


Logotip de l'European Satellite Navigation Competition (Galileo Master)

L'objectiu d'aquest premi és doble; d'una banda, estimular i promoure la innovació i l'emprenedoria en l'àmbit de les tecnologies de posicionament satèl·lit a Catalunya i, de l'altra, ajudar en la consolidació de Catalunya com un actor important en aquest àmbit tecnològic a nivell internacional
En aquesta primera edició del Catalan Challenge, organitzada pel CTAE (Centre de Tecnologia Aeroespacial), s'han presentat 35 participants que ofereixen avanços innovadors pel que fa a la tecnologia de navegació satèl·lit i que poden aplicar-se en diversos àmbits de la sanitat, l'oci, la gestió de tràfic o el transport. El primer premi consisteix en una dotació 10.000 euros, un any d'incubació a les oficines de CTAE i quinze dies de coaching. Els dos segons classificats rebran un any d'incubació a CTAE.


La competició internacional ha comptat amb més de 820 registres, 401 idees i la participació de gairebé 50 països de tot el món.

A l'edició catalana s'han presentat 35 participants, de les quals el guanyador ha obtingut 10.000 euros, un any d'incubació a les oficines de CTAE i quinze dies de coaching. Els dos següents classificats han rebut un any d'incubació al CTAE.

Les idees finalistes han estat:


  • Tweri (tranquil·litat per els pacients d'Alzheimer, les seves famílies i cuidadors). Sr. Jorge Ruiz (SOLUSOFT).
  • Shipol (control i avaluació de la contaminació de l'aire produïda pels vaixells en entorns portuaris). Sr. Sergio Velasquez UPC.
  • LiDTour guia turística 3D. Sr. Eduard Cusco.
  • Controlador de tràfic assistit per GNSS. Sr. Bartomeu Massuti, Sr. Ricard Vila i Sr. Rafael Jorda.

El segon i tercer premi:


  • Galileo Underwater (sistema de navegació satèl·lit per sota de l'aigüa). Sr.Francisco Castellanos. Sr. Serafín Escudero.
  • FOCUS (Sistema per investigar l'origen i les causes de incendis forestals.
  • Sr. Rafael Olmedo i Sr. Luis Burillo

El Campió Català i guanyador premi especial de la GSA:


  • TRAFFIC COLLISION AVOIDANCE SYSTEM FOR MINI UNMANNED AERIAL VEHICLES. (Sistema per evitar col·lisions de tràfic per ald Vehicles aeris no tripulats). Sr. Jordi Santacana i Sr. Jordi Salvador.

El "Catalan Challenge", és a dir el premi català, es fa enguany per primera vegada, organitzat pel CTAE (Centre de Tecnologia Aeroespacial) amb el suport dels Ajuntaments de Terrassa, Barcelona i Viladecans, i de les entitats BAIE, l'Institut Cartogràfic de Catalunya, Mier Comunicaciones i Abertis Telecom. La competició està orientada a estudiants universitaris, empreses start-ups, pimes, desenvolupadors de grans empreses i investigadors.

A l'acte de lliurament dels premis, que va tenir lloc el passat mes de novembre a l'Ajuntament de Barcelona en el marc del desè aniversari de la fundació BAIE (Barcelona Aeronàutica i de l'espai), va assistir el regidor d'Universitats i Promoció de la Ciutat de l'Ajuntament de Terrassa, Juan Antonio Gallardo.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.