Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

MútuaTerrassa - 16/12/2010


Primera Tesi doctoral presentada a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa


MútuaTerrassa

Un estudi sobre la PREVALENÇA DE LA INFECCIÓ PEL VIRUS HEPATITIS B I C A LA MALALTIA INFLAMATÒRIA INTESTINAL. IMPACTE DEL TRACTAMENT IMMUNOSUPRESSOR EN L'EVOLUCIÓ DE L'HEPATOPATIA és el títol de la Tesi Doctoral de la Dra. Carme Loras Alastruey, dirigida per la Dra. MARIA ESTEVE COMAS i el Dr. JM VIVER PI I SUNYER
La Dra. Carme Loras és llicenciada en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona


El passat 14 de desembre va tenir lloc a la sala d'actes MútuaTerrassa la presentació de la primera tesi que es defensa a la unitat docent de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa.

Un estudi sobre la PREVALENÇA DE LA INFECCIÓ PEL VIRUS HEPATITIS B I C A LA MALALTIA INFLAMATÒRIA INTESTINAL. IMPACTE DEL TRACTAMENT IMMUNOSUPRESSOR EN L'EVOLUCIÓ DE L'HEPATOPATIA és el títol de la Tesi Doctoral de la Dra. Carme Loras Alastruey, dirigida per la Dra. MARIA ESTEVE COMAS i el Dr. JM VIVER PI I SUNYER.

La Dra. Carme Loras és llicenciada en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona, ha realitzat cursos de Doctorat o postgrau, durant el període de residència des del 2001 al 2005 a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau, corresponents al programa de doctorat de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha obtingut el Diploma d'Estudis Avançats (DEA) o suficiència investigadora, per la Universitat Autònoma de Barcelona amb el treball d'investigació titulat: "Reinfecció per H. Pylori i valoració simptomàtica als 5 anys després de l'eradicació en pacients amb úlcera duodenal".

Des del 2006 treballa com a metgessa adjunta del Servei de l'aparell digestiu a l'Hospital Universitari MútuaTerrassa, després de fer diferents estades en diferents hospitals de Catalunya, com també a l'hospital Cedars Sinai Medical Center, de California. Activitat que ha compaginat amb la investigació, participant com autora i coautora en més de 50 publicacions i ponències.

Aquesta tesi està constituïda per dos articles originals que s'han publicat a la revista American Journal of Gastroenterology i a la revista GUT, dues revistes d'un gran prestigi, impacte i difusió internacional.

L'estudi ha estat dissenyat i coordinat des del servei d'Aparell Digestiu de l'Hospital Universitari MútuaTerrassa i hi han col·laborat 19 centres hospitalaris de l'Estat espanyol.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.