Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 26/11/2010


L'alcalde de Terrassa felicita al terrassenc Artur Martínez per l'obtenció de la primera estrella Michelin


Restaurant Capritx

Martínez regenta el restaurant Capritx
Aquest cuiner recupera productes autòctons i els combina amb la cuina actual


L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, ha felicitat al cuiner terrassenc Artur Martínez per l'obtenció d'una estrella Michelin pel treball realitzat al Restaurant Capritx, situat al carrer de Padre Millán, al barri del Poble Nou - Zona Esportiva. Aquest establiment s'incorporarà per primer cop a la prestigiosa Guia Michelin 2011. Pere Navarro ha mostrat la seva satisfacció "perquè aquest reconeixement públic és la recompensa que es mereixia l'Artur Martínez per la qualitat del seu treball i, sobretot, pel seu esforç per recuperar els productes autòctons de Terrassa i de la comarca i combinar-los amb la cuina més actual".

Capritx és dels 15 restaurants d'Espanya que han estat elegits pels responsables d'aquesta publicació per ser distingits amb una estrella michelin, junt amb d'altres quatre establiments que han assolit dues estrelles. En el primer nivell, no hi haurà canvis en la Guia Michelin 2011, ja que es mantindran amb tres estrelles els 7 restaurants que l'estan ostentant actualment.

La presència del Restaurant Capritx a la Guia Michelin 2011 és també "un fet molt important per Terrassa, una ciutat que fa anys que està fent una aposta clara pel sector de l'hostaleria", ha afirmat Pere Navarro. Una aposta liderada tant pel sector privat com per l'administració, ja que Terrassa acull una important oferta formativa en l'àmbit de la cuina i l'hostaleria, mitjançant cicles formatius, plans de transició al treball i l'Escola d'Hostaleria Mossèn Homs.

Per a Pere Navarro, aquesta primera estrella és també un premi a la constància i el treball, ja que el Restaurant Capritx està encapçalat per la tercera generació d'una família vinculada a la cuina. Aquest establiment, promogut pels germans Artur i Juanjo Martínez, va obrir com a fonda l'any 1952 regentada pels avis i, posteriorment, va esdevenir una rostisseria amb els seus pares al capdavant. Actualment, el Restaurant Capritx colinda amb aquesta rostisseria, fet que li fa mantenir aquest caràcter familiar. Així mateix, l'alcalde de Terrassa ha valorat la implicació d'Artur Martínez en la ciutat i en la comarca, com ho demostra la constitució del col·lectiu Cuina Vallès, l'ús de productes propers com la mongeta del Vallès o la vedella de Matadepera o la creació de la botifarra de Terregada de Terrassa junt a Xavier Casanovas, de Casanovas Selecció, entre d'altres.

L'alcalde de Terrassa considera que "l'Estrella Michelin del Restaurant Capritx se suma als atractius de la ciutat. Estic convençut que tindrem més visitants a la ciutat, interessats per provar la cuina de l'Artur Martínez i per conèixer una ciutat que ara és present a la Guia Michelin". Així mateix, és també una mostra del "gran nivell de restauradors que hem assolit en els darrers anys a la ciutat", ha assenyalat Pere Navarro, referint-se tant als establiments locals com als cuiners terrassencs que estan treballant a les cuines de prestigiosos restaurants. Bona part del sector s'agrupa entorn el Gremi Empresarial d'Hostaleria de Terrassa i Comarca, entitat que celebrarà la setmana vinent el seu sopar anual.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.