Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

AJUNTAMENT DE TERRASSA - 27/05/2013


L'Ajuntament impulsa un projecte de concertació entre els agents d'innovació de la ciutat


Membres del projecte

L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Innovació, Amadeu Aguado, han presentat a les principals entitats econòmiques i de coneixement de la ciutat el projecte de la Plataforma d'Agents Públics i Privats per a la Integració del Sistema d'Innovació de Terrassa (PAPPISIT)
El Consistori impulsa aquest projecte com a resposta a la necessitat de millorar alguns aspectes del sistema d'innovació, arran la diagnosi feta pel Pla d'Innovació de Terrassa, i amb la trobada ha volgut implicar els agents d'innovació més rellevants de la ciutat.


A la reunió han assistit representants de les mateixes entitats aplegades al Comitè Estratègic del Pla de la Innovació de Terrassa: Cecot, Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, UPC, Leitat i EUNCET.

El PAPISSIT desenvoluparà dos programes: Innointegra i Innocreix. El primer es posarà en marxa immediatament. Entre altres accions, el programa implica reactivar el Comitè Estratègic i el Comitè d'Accions Transversals del Pla d'Innovació de Terrassa, identificar els programes i dispositius existents de suport a l'empresa, a l'emprenedoria i a la generació d'ocupació, i tots aquells projectes amb capacitat d'arribar al mercat. Amb tot això s'elaborarà un informe amb propostes d'actuació, que constituirà la base per a la signatura d'un protocol que reculli el compromís de tots els agents de la innovació de la ciutat.

Amb el programa Innointegra s'establiran xarxes de cooperació que dinamitzin l'activitat econòmica local, adoptant un nou model de gestió orientat a l'eficiència econòmica, incidint en les relacions universitat-empresa i acompanyant projectes professionals.

En una segona fase s'implementarà el programa Innocreix, que preveu accions de diagnosi, tutelatge i consultoria per a empreses, amb l'objectiu de millorar la seva competitivitat.

El PAPPISIT compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya. El Servei d'Ocupació va aprovar el passat desembre subvencionar la iniciativa, dins de la Convocatòria d'ajuts destinats a Projectes Innovadors. El projecte compta amb un pressupost de 288.000 euros, dels quals el 25% és d'aportació municipal.

Pla de la Innovació.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.