Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA - 26/09/2012


Èxit del Curs d'ESAII de la UPC al Campus de Terrassa amb l'ITESM de Mèxic


El departament d'Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial (ESAII) de la UPC, amb la col·laboració de l'Escola d'Enginyeria de Terrassa (ETT) i del grup de recerca "Control i Gestió Integral de la Producció (CGIP)", va acollir a 20 estudiants mexicans
Els estudiants dels diferents Campus del Instituto Tecnológico y de Estudios Superiores de Monterrey (ITESM) de Mèxic, que van venir acompanyats per un professor, van realitzar un curs en Automatització i Robòtica Industrial.


El ITESM és una institució universitària fundada en 1943 a Mèxic, i a través dels seus 31 campus, ofereix programes educatius i de investigació per, entre d'altres missions, promoure la competitivitat internacional de les empreses en base al coneixement, innovació, desenvolupament tecnològic i el desenvolupament sostenible.

Els estudiants que van participar en aquesta primera cooperació educativa entre les dues universitats tenien una edat compresa entre els 21 i els 25 anys, estaven matriculats a diferents carreres de tipus tecnològic del ITESM, i tenien un interès especial en aprofundir temes relacionats amb Sistemes de Producció Integrats i la Robòtica Industrial. El curs complet va constar de 96 hores lectives, repartides a parts iguals entre teoria i pràctica i es va impartir a les aules i al Laboratori de Robòtica i CIM de l'edifici TR-11 al Campus universitari que la Universitat Politècnica de Catalunya disposa a Terrassa.

Les activitats docents es van complementar amb la visita a les instal·lacions de DAMM al Prat de Llobregat, i de SCHENEIDER ELECTRIC a Capellades, on els estudiants van poder veure i constatar l'aplicabilitat dels conceptes teòrics impartits durant el curs.

Per part de la UPC, el curs d'estiu per aquests estudiants va ser impartit pels prof. Juan Carlos Hernández Palacín i Rita Planas Dangla, membres del grup de recerca "CGIP". Ambdós professors compaginen les tasques d'investigació i transferència de tecnologia amb la docència en els àmbits de l'automatització i la gestió i optimització de la producció. El grup va realitzar contractes de transferència de tecnologia i de col·laboració amb diverses empreses nacionals i internacionals líders en els seus sectors.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.