Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Universitat Oberta de Catalunya - 04/10/2011


Les pimes ja poden anar a la universitat


Joan Torrent, director de la UOC Business School

La UOC crea una nova Business School adreçada a millorar la capacitat competitiva de les microempreses i de les petites i mitjanes empreses
La UOC Business School neix com la primera escola de negocis per a emprenedors i petites i mitjanes empreses a l'Estat espanyol, veritable teixit empresarial, que no solament representa més del 80% de la base productiva, sinó que també aporta prop de dues terceres parts del valor afegit brut (VAB) generat i contracta la meitat de la població ocupada.


Innovadora en el disseny, llança una oferta de cursos breus i de caràcter molt pràctic, d'entre 5 i 15 setmanes de durada. El participant (amb titulacions acadèmiques o sense) podrà triar un o diversos cursos o bé itineraris sencers, d'acord amb les seves necessitats formatives i a preus molt assequibles. Des del primer moment disposarà d'un assessor personal (coach).

«És una resposta assenyada i intel·ligent a la crisi actual. La formació és la clau per a l'èxit de les pimes i els autònoms. Els acompanyem en el canvi de la seva empresa o del seu negoci, en un moment en el qual la desaparició de pimes és més que alarmant», explica Joan Torrent, director de la nova Business School de la Universitat Oberta de Catalunya, que avança que més de tres milions d'organitzacions a l'Estat espanyol tenen un model de creixement inadequat i problemes de sostenibilitat futura importants.

La resposta de la UOC en aquest context ha estat la creació d'una nova Business School, amb el propòsit de desenvolupar un programa de capacitació per a ajudar a solucionar els tres grans problemes que tenen actualment la funció directiva i el teixit de microempreses: el canvi empresarial, la competitivitat de les empreses i la formació en direcció i gestió d'empreses.

Pensada per als professionals

La nova Business School s'adreça a empresaris i professionals de pimes i microempreses d'1 a 50 treballadors, al costat d'autònoms i professionals liberals.

L'Àrea de Programes per a Pimes i Microempreses és pensada i adaptada a la realitat del teixit empresarial. Es tracta d'una oferta de cursos breus i de caràcter molt pràctic, d'entre 5 i 15 setmanes de durada. El participant (amb titulació acadèmica o sense) pot triar un o diversos cursos o bé itineraris sencers, d'acord amb les seves necessitats formatives i a preus molt assequibles, amb l'assessorament i l'acompanyament d'un assessor personal (coach) des del primer moment. Les persones, però, interessades a estudiar íntegrament aquesta oferta de cursos per a pimes i microempreses, tenen l'opció de fer el postgrau de Direcció i gestió de microempreses.

«La UOC Business School també s'ha creat per a professionals en procés de canvi empresarial, amb el focus posat a professionalitzar la gestió, negociar amb entitats financeres, planificar l'entrada en mercats internacionals, o reorientar la manera de comercialitzar els seus productes o serveis, adaptant-se a les noves tecnologies o intentat que la crisi no posi en perill el seu negoci. El programa per a pimes i microempreses de la UOC s'ha fet per a ajudar-los d'una manera eficaç», diu Joan Torrent.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.