Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Universitat de Barcelona - 20/09/2011


'Puzzled Love', el projecte de final de curs de tretze estudiants de l'ESCAC, en el Festival de Cinema de Sant Sebastià


Puzzled Love és la nova proposta cinematogràfica de l'Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) —adscrita a la Universitat de Barcelona (UB)—, a través de la seva productora, Escándalo Films.


És una pel.lícula innovadora que destaca per l'espontaneïtat, l'atreviment i l'originalitat.


Es tracta d'una pel·lícula col·lectiva que tretze estudiants de l'ESCAC van realitzar com a projecte de final de curs. S'estrenà en la 59a edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià, que es va celebrar en aquesta ciutat del 16 al 24 de setembre. El film —que per a aquests tretze alumnes ha estat el salt de l'Escola a un certamen— va competir en la secció Zabaltegi-Especiales del Festival.

Puzzled Love narra la història de dos adolescents, estudiants Erasmus a Barcelona, que viuen una intensa història d'amor durant tretze mesos. És un argument aparentment convencional, però que sorprèn per la manera com s'ha concebut i realitzat la pel·lícula.

Puzzled Love neix en el taller de direcció de la tretzena promoció de quart curs de l'ESCAC com una pràctica més, que acaba esdevenint un exercici sense precedents: un llargmetratge col·lectiu signat per tretze directors debutants. El resultat és aquest film que consta de tretze episodis —un per cada mes de l'any—. Cada alumne s'ha responsabilitzat d'escriure i rodar un episodi, de manera que cada capítol conforma un estil diferent. La barreja de comèdia de situació, fals documental, indie, musical, etc. és el tret distintiu d'aquest experiment cinematogràfic que protagonitzen els actors Sara Gil i Marcel Borràs, i que es va rodar en tan sols 27 dies, amb un pressupost de 12.000 euros. És una proposta innovadora que destaca per l'espontaneïtat, l'atreviment i l'originalitat.

Després de projectar-se a Sant Sebastià, Puzzled Love s'emetrà a TV3 —un fet únic, atès que el film està rodat en espanyol— i a Canal Plus. A més, per al Nadal se n'ha previst l'estrena comercial.

L'ESCAC, el gran planter del cinema català i espanyol

Puzzled Love no és el primer èxit de l'ESCAC: fa uns dies, una altra producció amb el segell ESCAC-Escándalo Films, Eva, de Kike Maíllo, es va estrenar al Festival de Cinema de Venècia enmig d'una gran expectació.

Al llarg dels seus divuit anys d'història, han sortit de les aules de l'ESCAC tècnics prestigiosos ¬—com ara els directors de fotografia Xavier Giménez i Eduard Grau— i directors destacats —com ara Roser Aguilar (Lo mejor de mí), Mar Coll (Tres dies amb la família), Guillem Morales (Los ojos de Julia), Elena Trapé (Blog) i, el més reeixit de tots, Juan Antonio Bayona (El orfanato).

Aquests noms sorgits de l'ESCAC converteixen l'Escola en un planter de tècnics i cineastes de primer nivell, que contribueixen, amb la seva tasca, a augmentar el prestigi i la qualitat artística i tècnica del cinema català i espanyol.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.