Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UPC - Campus Terrassa - 17/09/2010


L'ETSEIAT de la UPC, capital europea de l'estudiantat d'enginyeria aeronàutica


A la fotografía, d'esquerra a dreta, David González, sotsdirector de l'ETSEIAT, i Jordi Barrera, president d'EUROAVIA

Per primer cop en 51 anys, aquest congrés es celebra a Espanya. Un estudiant de l'ETSEIAT formarà part per primera vegada de la junta directiva d'EUROAVIA Internacional
Del 20 al 24 de setembre, l'associació d'estudiants EUROAVIA-Terrassa organitza per primer cop a Espanya l'Anual Meeting of the EUROAVIA Congress (AMEAC 2010). Aquest important congrés internacional d'estudiantat d'enginyeria aeronàutica situa Catalunya, la UPC i la ciutat de Terrassa dins del mapa europeu del sector aeronàutic.


Es preveu l'assistència de 60 congressistes procedents de 10 països europeus. L'associació d'estudiants EUROAVIA Terrassa representa a la UPC i a Catalunya a EUROAVIA International.

El dia 20 de setembre, a les 9 h Eulàlia Gríful, la directora de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) donarà la benvinguda oficial a l'estudiantat congressista de l'Anual Meeting of the EUROAVIA Congress (AMEAC 2010). S'iniciaran, així, les activitats d'aquest congrés internacional que posarà en comú els projectes, les necessitats i les inquietuds dels estudiants europeus d'enginyeria aeronàutica. EUROAVIA International constitueix una xarxa d'universitats i ciutats europees que proporciona als futurs professionals del sector aeronàutic la presa de contacte, la interrelació i l'organització d'activitats conjuntes durant tot l'any enfocades a complementar la seva formació i a tirar endavant projectes que els facilitin la proximit at amb el món industrial aeroespacial.

Del programa del congrés destaca la visita que l'estudiantat realitzarà a la terminal T1 de l'aeroport del Prat, qualificada com una de les millors terminals aeroportuàries del món. Els congressistes es reuniran el 24 de setembre a partir de les 9 h, al Barcelona Airmeeting, un espai ubicat en aquesta terminal. Dimecres, dia 22, es realitzaran unes jornades de conferències, obertes al públic interessats en l'aeronàutica, en les que hi participaran diferents professionals del sector, com ara Joan de Dalmau, director del Centre de Tecnologia Aeroespacial (CTAE), així com l'enginyer Albert Ramírez, de l'empresa Eurocopter, de disseny i fabricació d'helicòpters i que forma part del consorci europeu EADS. Aquest enginyer explicarà les darreres novetats relacionades amb aquest tipus de vehicle.

Un català a la junta directiva

El 20 de setembre, a partir de les 9 hores, tindrà lloc l'assemblea general d'EUROAVIA-International, en la qual els membres de la nova junta directiva prendran possessió dels càrrecs. L'estudiant de l'ETSEIAT Ricard Vila entrarà com a tresorer. Vila esdevé el primer estudiant català membre de la direcció d'aquesta associació, des que es va fundar ara fa 51 anys.

L'any 2004, l'ETSEIAT de la UPC iniciaven per primer cop a Catalunya els estudis d'enginyeria aeronàutica. El mateix any, els primers estudiants que es formaven a Catalunya en aquesta disciplina es van posar en contacte amb EUROAVIA International per formar-ne part. Des de llavors, EUROAVIA Terrassa ha situat Catalunya, la UPC i la ciutat de Terrassa en el mapa europeu aeroespacial. Actualment, EUROAVIA-Terrassa representa a la UPC dins d'EUROAVIA-International i compta amb 110 estudiants associats. Durant aquests 6 anys els membres d'aquesta associació han creat quatre grups de projectes tecnològics aeroespacials, amb els que han competit en diverses concursos amb molt bons resultats. També han participat activament en diversos simposis i seminaris arreu d'Europa, i han realitzat visites tècniques a empreses i institucions del sector aeroespacial. Però per aque sts estudiants, si alguna cosa dins d'aquesta associació és important, "és tirar endavant projectes tecnològics propis amb els que podem experimentar, establir contacte i relacionar-nos amb altres estudiants europeus amb els que, de ben segur, i en un futur a mig termini, ens trobarem quan desenvolupem la nostra trajectòria professional, perquè aquest sector està absolutament globalitzat", afirma Jordi Barrera, president d'EUROAVIA-Terrassa. Aquesta associació, formada actualment per 110 estudiants, ha tingut com a socis Albert Illera, el primer universitari en guanyar la beca Altran-Renault, i Maria de Soria, l'estudiant amb millor expedient acadèmic de la primera promoció catalana d'enginyeria aeronàutica.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.