Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 22/03/2013


Mapa continu de Trànsit


Logo informació trànsit

En el camí cap a les Smart Cities o ciutats intel·ligents i sostenibles, l'Ajuntament de Terrassa presenta una nova eina adreçada als conductors i conductores dels vehicles que circulen per la xarxa viària de Terrassa, que servirà tant pels seus desplaçaments interns com per circular cap a altres municipis
Es tracta del Mapa continu de trànsit, aplicació que el Servei Català del Trànsit ja tenia disponible per donar informació de les vies interurbanes i urbanes de Barcelona. Ara, s'incorpora la informació sobre els nivells de servei de les vies de Terrassa, informació recollida a traves dels més de 250 sensors instal·lats a la nostra ciutat.


Aquest projecte té un doble valor, d'una banda, el què implica la millora de la informació dirigida als conductors/res, permetent que puguin planificar millor els seus desplaçaments i, de l'altra, el treball d'integració de dades de trànsit entre diferents administracions.

Quan es va iniciar aquest propòsit, l'objectiu fixat era el d'informar sobre els nivells de servei de les nostres vies a través d'un entorn dins l'àmbit del nostre l'Ajuntament, tal i com fan altres municipis de Catalunya. Poc temps després, va sorgir l'idea de fer-ho dins el mateix portal del Servei Català del Trànsit des d'on es podria donar informació global a l'usuari, sobre vies urbanes i interurbanes alhora. Posats en contacte amb el Servei Català del Trànsit, van rebre la nostra proposta de manera entusiasta. Un any després, ens plau presentar-vos el fruit del treball en comú, entre el Servei Català del Trànsit i l'Ajuntament de Terrassa, a través del Servei de Mobilitat qui a comptat amb la col·laboració del Servei de Tecnologia i Logística i Qualitat.

Aquesta iniciativa servirà d'exemple a moltes altres ciutats per començar a integrar les seves dades de trànsit urbà i que fins ara no s'havien posat al servei de l'usuari final dins una sola finestra. Fins al moment, només l'Ajuntament de Barcelona i l'Ajuntament de Terrassa han aconseguit aquest repte.

La informació que es permet identificar és l'estat del trànsit tenint en compte les situacions següents:


  • 1.- Trànsit fluid: verd
  • 2.- Trànsit dens: groc
  • 3.- Congestió: vermell
  • 4.- Sense dades: gris

També es poden visualitzar les imatges que ofereixen les càmeres de trànsit instal·lades a 7 punts de la ciutat. S'hi pot accedir de qualsevol d'aquestes maneres a través de la web de l'Ajuntament de Terrassa i a través de la web del Servei Català del TrànsitPosa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.