Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Generalitat de Catalunya - 26/10/2011


La Generalitat de Catalunya, premiada per un projecte innovador que facilita l'accés a la TDT


Aplicació

Esri, empresa especialitzada en sistemes d'informació geogràfica (GIS), atorga un premi al Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) pel desenvolupament de l'aplicació de realitat augmentada SITCRA
Es tracta d'una aplicació per a mòbil gratuïta i accessible des d'Internet que permet consultar sobre el terreny quins són els centres emissors de TDT més pròxims, cap a on cal orientar les antenes i la polaritat amb què emeten


La Generalitat de Catalunya ha rebut avui, en el marc de la Conferència Europea 2011 de l'empresa especialitzada en Sistemes d'Informació Geogràfica (GIS) Esri que se celebra fins al 28 d'octubre a Madrid, el premi Special Achievement in Innovation (assoliment especial en innovació) pel desenvolupament del SITCRA, un projecte GIS realitzat pel Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI) que millora els serveis prestats a la ciutadania.

El SITCRA és una aplicació de realitat augmentada per facilitar l'accés a la televisió digital terrestre (TDT) que permet consultar sobre el terreny quins són els centres emissors de TDT més propers, cap a on cal orientar les antenes per rebre correctament el senyal i la polaritat amb què emeten aquestes. L'eina, disponible gratuïtament a través del mòbil i al web de Catalunya Connecta, funciona actualment sobre l'iPhone o qualsevol terminal amb sistema operatiu Android amb els requeriments mínims adequats.

Un cop instal·lada l'aplicació, l'usuari pot obtenir informació sobre la ubicació dels centres emissors més pròxims, la distància a què es troben, l'azimut o angle respecte de la posició, la polaritat amb què emeten els centres i els canals o MUX que tenen activats. També permet accedir als mapes de cobertura dels municipis als quals dóna servei cada centre emissor localitzat.

Amb aquesta solució tecnològica, qualsevol ciutadà o empresa instal·ladora pot obtenir informació completa, a l'instant i al lloc des d'on es vol accedir a la TDT, cosa que, en el cas de les empreses instal·ladores, suposa una millora en els temps i els costos de la instal·lació, i en el cas dels ciutadans, pot facilitar la solució de problemes de cobertura o mala recepció del senyal sense haver de recórrer a l'instal·lador.

El projecte, que Esri premia com a exemple d'explotació de tecnologia GIS que permet millorar la qualitat de vida dels ciutadans, s'emmarca en el procés de desplegament de la TDT a tot el territori català que du a terme la Generalitat de Catalunya mitjançant el pla Catalunya Connecta. Així mateix, el desenvolupament d'eines informàtiques basades en el concepte de "realitat augmentada" en la prestació de serveis de telecomunicacions forma part de la voluntat de l'administració catalana de fomentar la innovació com a eina de competitivitat.

El desenvolupament de l'aplicació mòbil de realitat augmentada SITCRA s'ha presentat de forma íntegra, al costat d'altres desenvolupaments GIS de diversos sectors, a la Conferència Europea Esri 2011, que se celebra del 26 al 28 d'octubre al Centre de Convencions Nord d'Ifema, a Madrid. Durant la conferència, que compta amb l'assistència de més de 2.500 especialistes TIC provinents de tot Europa, Esri donarà a conèixer les últimes novetats en matèria GIS.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.