Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

CAMBRA DE COMERÇ DE TERRASSA - 26/06/2012


La Cambra de Terrassa ha lliurat els premis Cambra 2012, en un acte presidit per Andreu Mas-Colell, Conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya


La Cambra va guardonar a 12 empreses de la seva demarcació, que han destacat en diferents àmbits i que han contribuït a potenciar el desenvolupament econòmic i social del territori
Ramon Capella i Armengol, fundador de l'empresa Telstar, va rebre també un Premi Cambra en reconeixement al seu Lideratge Empresarial; mentre que Copcisa Corp va ser l'empresa guardonada amb el Premi Cambra a la Iniciativa Empresarial d'aquesta edició.


La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa va lliurar, al pavelló de la Llana de Rubí, els Premis Cambra 2012, en el marc d'un sopar relacional presidit per Andreu Mas-Colell, conseller d'Economia i de Coneixement de la Generalitat de Catalunya. Més de 500 persones, entre les quals s'hi comptaven representants institucionals, empresaris del territori i personalitats destacades del panorama econòmic i polític del país, van assistir a l'acte de lliurament dels guardons.

Aquest acte culmina una nova edició dels guardons, que reconeixen públicament aquelles empreses que, gràcies al seu esforç, contribueixen al desenvolupament empresarial, econòmic i social del territori. En l'edició dels Premis Cambra 2012, la Cambra ha reconegut la tasca de 12 empreses de la seva demarcació, on ha destacat especialment Copcisa Corp com a Iniciativa Empresarial de la Demarcació.

L'entitat ha reconegut també Ramon Capella i Armengol, fundador de l'empresa Telstar, amb el guardó al Lideratge Empresarial.

Marià Galí: "És necessari un pas quantitatiu i qualitatiu perquè la política econòmica catalana aporti benestar a la majoria dels ciutadans."

Després de felicitar als guardonats, destacar la qualitat de les candidatures que s'han rebut per obtenir un Premi Cambra en aquesta nova edició i remarcar el pes industrial de Rubí al Vallès, el president de la Cambra de Terrassa, Marià Galí, va optar en el seu discurs per demanar als partits polítics que uneixin esforços per aconseguir el pacte fiscal, ja que servirà per "trobar una solució parcial però molt important per a l'economia catalana". També va apuntar com a objectiu comú, el Corredor del Mediterrani,"no podem distreure'ns si el volem veure acabat, ja que, fins i tot, algunes empreses multinacionals ja condicionen les seves inversions a veure realitats".

Galí va comparar la situació actual dels empresaris amb "un laberint", degut a la situació econòmica general que es reflecteix "al dia a dia en forma de dificultats per prendre decisions, superar la incertesa i tenir la serenitat per trobar un camí més o menys encertat". Tot i així, va animar-los assegurant que dins d'aquest laberint hi ha una "flor" ja que l'índex de competitivitat espanyola ha millorat aquest trimestre del 2012 en comparació amb la zona euro, i ha assegurat que cal "impulsar polítiques macro i micro per promoure l'eficiència, incentivar el creixement i combinar solucions per a la realitat de cada país".

En el seu parlament, el president de la Cambra va reivindicar també el paper de les cambres i la seva situació actual. Fent referència al lema de la nit "Fem pinya", va explicar que es tracta de l'aposta per un nou model de cambres, i que la Cambra de Terrassa vol "un model de finançament cameral basat en el model de pertinència voluntària, oferint uns serveis provats per aquelles empreses que percebin el valor de la nostra feina, una assignació per la representació general i l'impuls dels serveis de promoció de naturalesa pública, que estan en funció del pes econòmic i empresarial del territori i criteris d'eficiència". Va definir aquest format com" un model possible en el context actual".

Andreu Mas-Colell: "Hem entrat en aquesta crisi relativament ben equipats, amb un nucli d'empreses que estan ben equipades, tenen el capital físic, el capital tecnològic i el capital humà que correspon".

El conseller d'Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya va destacar en la seva intervenció el missatge positiu que representen els Premis Cambra i va remarcar que el govern català valora molt especialment la tasca de l'empresariat.

Andreu Mas-Colell va parlar també sobre la importància de la reactivació econòmica, recordant que Europa prepara una inversió de 130.000 milions d'euros, l'1% del PIB europeu, per reactivar el creixement. Tot i així, Mas Colell també va advertir que la xifra és baixa i que és necessari "vigilar com es distribueixen i s'orienten les inversions". En aquest sentit, va comentar que espera que sigui Europa i no l'Estat espanyol la que tingui en compte les necessitats del país: "confio que en aquesta tria Europa hi tingui un paper molt important i que no ho deixi a altres mans. Com més lluny es decideixi, millor".

El conseller també va dedicar gran part del seu discurs al sector empresarial i es va mostrar optimista pel que fa la seva situació actual: "és una bona notícia que la resta del món estigui millor que nosaltres, perquè així tenim un referent". Mas-Colell va destacar el paper positiu que tenen les exportacions i el fet que s'instal·lin a Catalunya empreses de fora. A més, el conseller va incidir en un seguit de missatges positius, entre els quals va destacar especialment el pes del talent universitari català, el fet que s'estan creant empreses, que hi ha un bon capital humà i el fet que Catalunya és un referent en l'àmbit de les infraestructures.

Carme García: "Apostem per l'activitat industrial, però també per la sostenibilitat i per rebaixar el 20% de les emissions de CO2 en 2020", "A Rubí hi ha el mateix sòl industrial disponible que a la Zona Franca".

Per la seva banda, l'alcaldessa de Rubí va remarcar el missatge positiu que ofereixen els Premis Cambra, que per primer cop s'han celebrat a Rubí. A més, va voler assenyalar especialment la potencialitat de la tasca diària de les empreses del Vallès.

Durant la seva intervenció, Carme García va explicar els necessitats de reactivar l'economia però no només a través de l'austeritat "hem de gestionar les esperances i no la por. Hem de trobar el camí de sortida d'aquest bucle econòmic que sembla portar al suïcidi el model econòmic i social europeu [...]. Però no ho aconseguirem només amb polítiques de retallades i austeritat extrema. S'han d'apostar també per projectes de reactivació econòmica".

García Lores també ha aprofitat per recordar totes les iniciatives que s'estan duent a terme a la ciutat per millorar la situació econòmica, posant l'accent en el Pla de Reactivació Econòmica i Treball i el projecte Rubí Brilla, "un projecte que ha de ser una oportunitat econòmica per la ciutat, tant per les empreses ja instal·lades, que poden reduir costos i millorar la seva productivitat, però també volem que el sector de les noves energies es converteixi en una oportunitat de negoci per a les empreses que estan o es poden instal·lar a la ciutat". En la seva intervenció, l'alcaldessa va voler remarcar públicament el pes industrial de la ciutat de Rubí, i va afirmar que "a Rubí hi ha el mateix sòl industrial disponible que a la Zona Franca".

Les empreses guardonades - Premis Cambra 2012

Fragrance Science, SL, Internacionalització, Olesa de Montserrat.

Zeta Espacial, SA, Internacionalització, Rubí.

Bidons Egara, SL, Responsabilitat Social Corporativa, Viladecavalls.

Roche Diagnostics, SL, Responsabilitat Social Corporativa, Sant Cugat del Vallès.

Fundació President Amat Roumens, Millor Iniciativa Comercial i de Serveis, Terrassa.

Masachs Naus Industrials, SL, Millor Iniciativa Comercial i de Serveis, Terrassa.

Anuntis Segundamano España, SL, Formació i Coneixement, Sant Cugat del Vallès.

Ricoh, SLU, Formació i Coneixement, Sant Cugat del Vallès.

Circutor, SA, Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament, Viladecavalls.

Grup Ficosa, Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament, Viladecavalls.

Msa Architecture, Empresa de Nova Creació, Rubí.

Copcisa Corp, Inciativa Empresarial a la Demarcació, Terrassa.

Patrocini empresarial

Els Premis Cambra 2012 estan patrocinats per SabadellAtlántico, Aigües de Terrassa, Serafí - indústria gràfica publicitària, Audi - Sarsa Vallès, Egarsat Sociedad de Prevención, RACC i Diari de Terrassa, i compten amb la col·laboració de Prinet i amb el Projecte europeu Responsible Med per a la promoció de l'RSC.

35 anys d'història dels Premis Cambra: 130 empreses guardonades

Els Premis Cambra tenen el seu origen l'any 1977. Al llarg d'aquesta important trajectòria, els Premis Cambra han reconegut ja més de 130 empreses de la seva demarcació.

A través d'aquestes distincions, la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa reconeix públicament les empreses més actives i aquells projectes de futur que contribueixen a potenciar el desenvolupament social i econòmic de la seva demarcació. Aquesta iniciativa situa a la Cambra com una institució econòmica amb clara vocació de lideratge i amb voluntat de reconèixer la tasca en la gestió empresarial de les organitzacions.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.