Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UPC - Universitat Politècnica de Catalunya - 14/11/2010


La UPC i la Fundación ONCE presenten l'Observatori Universitat i Discapacitat


Moment de la presentació

Aquest ens, impulsat el 2008 per les dues entitats, té com a missió elaborar estudis sobre la situació actual de l'estudiantat amb discapacitat a les universitats espanyoles
L'Observatori està cofinançat pel Fons Social Europeu, en el marc del Programa Operatiu de Llluita contra la Discriminació


El 12 de novembre, la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) i la Fundación ONCE han presentat l'Observatori Universitat i Discapacitat, amb la participació del rector de la UPC, Antoni Giró; el director general de la Fundación ONCE, Luis Crespo; la vicerectora de Relacions Institucionals de la UPC, Marisol Marqués; el director d'Accesibilidad Universal de la Fundación ONCE, Jesús Hernández, i Daniel Guasch, director de la Càtedra d'Accessibilitat de la UPC.

L'Observatori Universitat i Discapacitat està orientat a estudiar l'accessibilitat de l'entorn universitari i la seva percepció per part de l'estudiantat amb discapacitat, amb la intenció de proposar recomanacions perquè, des dels centres docents, es pugui oferir més suport a les persones amb discapacitat. Així mateix, l'Observatori estudia l'accessibilitat de l'entorn universitari per comunitats autònomes, tot incorporant els punts de vista i les valoracions dels universitaris i universitàries que tenen alguna discapacitat.

El grup de treball, integrat per un grup de professorat i personal de recerca de la Universitat i d'experts de la Fundación ONCE, està coordinat per la Càtedra d'Accessibilitat de la UPC, que dirigeix Daniel Guasch, i la Direcció d'Accessibilitat Universal de la Fundación ONCE, el responsable del qual és Jesús Hernández. L'Observatori està cofinançat pel Fons Social Europeu, en el marc del Programa Operatiu de Llluita contra la Discriminació.

En el decurs del mateix acte, s'ha presentat la Guia d'activitats docents per a la formació en integració i igualtat d'oportunitats per raó de discapacitat en els ensenyaments tècnics: accessibilitat i disseny per a tothom. L'elaboració d'aquesta guia, publicada amb el suport de la Fundación ONCE, l'ha finançat el Ministeri d'Educació i Ciència.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.