Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Universitat i Societat del Coneixement - 14/11/2011


La secretària general de l'Eurocampus Pirineus Mediterrània, Antònia Sabartés, assisteix a la reunió del Consell Universitari de Terrassa, que es reuneix per primera vegada després de la constitució del nou consistori


Logotip Terrassa Universitària

El regidor d'Universitats i Projecció de la Ciutat, Juan Antonio Gallardo, ha presidit la reunió
El regidor ha destacat que un dels reptes és traspassar el coneixement que hi ha a les universitats de la ciutat al sector productiu per tal de fer-lo créixer.


La trobada ha tingut lloc a la recent inaugurada seu de la Universitat Oberta de Catalunya a Terrassa, al Vapor Universitari. Ha estat la primera reunió del Consell Universitari presidida pel nou regidor d'Universitat i Projecció de la ciutat, Juan Antonio Gallardo. El regidor ha destacat que un dels reptes de l'àrea és traspassar el coneixement que hi ha a les universitats de la ciutat al sector productiu. D'aquesta manera, segons Gallardo, s'aconseguirà fer créixer la indústria i el sector productiu.

Tanmateix la reunió ha possibilitat la presentació per part de la Sra. Antònia Sabartés, Secretària General de l'Euroregió Pirineus Mediterrània, del programa Eurocampus per conèixer de primera mà al treball que es porta a terme des de l'Euroregió Pirineus Mediterrània que compren els territoris de Catalunya i les Illes Balears per part d'Espanya i les regions de Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées per la part francesa. La Sra. Sabartés va fent una petita introducció als inicis de l'Euroregió i l'impacte que la feina feta des de la Secretaria General té sobre els seus prop de 14 milions d'habitants i els beneficis que per la ciutat suposarà el fet de formar part de l'Eurocampus Pirineus Mediterrània, al qual s'ha adherit recentment.

L'Eurocampus Pirineus Mediterrània és un campus únic a Europa amb més de mig milió d'estudiants, 45.000 investigadors i més de 80 centres d'educació superior. El projecte en sí pretén reforçar els llaços de cooperació entre els territoris que el formen, a través de la mobilitat d'estudiants, docents i investigadors, la col·laboració en matèria d'innovació i recerca, la creació d'un portal identificatiu i informatiu de l'Euroregió, la potenciació d'un programa per afavorir l'aprenentatge de llengües d'arrels comuns entre d'altres aspectes i donar suport i difusió per a la creació de màsters i graus, entre d'altres prioritats.

També va informar que una de les primeres iniciatives ha estat crear el xec eurocampus que consisteix en atorgar una bossa amb una dotació de 600 € als estudiants que ho sol·licitin per tal de facilitar la mobilitat euroregional. De les més de 300 bosses que s'han atorgat Catalunya ha donat 40.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.