Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 25/02/2011


El mercat de la Independència instal·la un sistema pioner per a la recollida de residus de les parades de peix


El regidor de Comerç i Turisme, Xavier Martín, i el regidor de Medi Ambient i Sostenibilitat, Màrius Massallé, han presentat la nova màquina / Cedida

La màquina està patendada per l'Ajuntament
Es tracta d'una màquina que rep el gel barrejat amb restes de peix de les 11 parades de peix del mercat i separa l'aigua de les restes de peix per tal de canalitzar adequadament ambdós residus.


Des de fa unes setmanes el mercat de la Independència de Terrassa compta amb un sistema pioner per a la recollida de residus de les parades de peix. Es tracta d'una màquina que rep el gel barrejat amb restes de peix de les 11 parades de peix del mercat i separa l'aigua de les restes de peix per tal de canalitzar adequadament ambdós residus. El dispositiu és fruit del treball transversal de dos serveis municipals, Comerç i Medi Ambient, en col·laboració amb l'Associació de Concessionaris Mercat.

El treballadors de les parades de peix aboquen les restes al dipòsit de la màquina, que té un sistema per escalfar el gel alimentat amb energia solar, en primera instància, i des de la xarxa elèctrica general en cas que calgui un suport energètic addicional. Una reixa a la part de sota reté les restes de peix, que es tractaran com a residu orgànic, mentre que el l'aigua resultant de l'escalfament del gel s'aboca al clavegueram. La capacitat màxima de la màquina és de dues tones de gel. Normalment el dipòsit s'omple entre un 25% i un 50%, excepte els dissabtes, quan es pot arribar a omplir al 100%. La màquina, que està patentada per l'Ajuntament, està instal·lada a la planta soterrani del mercat.

El cost total del projecte ha estat de 39.680,34 €, dels quals 19.864,06 € s'han finançat amb el Fons Estatal per a l'Ocupació i la Sostenibilitat Local, i la resta a càrrec del pressupost municipal.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.