Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Universitat i Societat del Coneixement - 26/04/2011


Terrassa ingressa a la Comunitat de Ciutats Ariane, la xarxa de les ciutats europees destacades al sector aeroespacial


François Garay (centre), alcalde de Les Mureaux i president 2011 del CVA, amb Alfredo Vega, encarregat de defensar la candidatura de Terrassa, i Cécile Caron, Vice-President del Communauté d'Agglomération des Portes de l'Eure (CAPE)

Pertànyer a aquesta xarxa obre noves oportunitats per a la ciutat
La Comunitat de Ciutats Ariane (CVA per les seves sigles en francès), creada el 1998, és una associació de ciutats europees i empreses presents en elles amb interessos comuns sobre la matèria espacial i que participen de diferents maneres al programa europeu de llançadors Ariane de l'Agència Espacial Europea.


L'assemblea de la Comunitat de Ciutats Ariane, entitat que aplega les principals ciutats del sector aeroespacial a Europa, va aprovar per unanimitat l'ingrés a la xarxa de la candidatura conjunta de Barcelona i Terrassa. La votació va tenir lloc el passat mes d'abril a Les Mureaux (França), la ciutat que ostenta la presidència de l'entitat.

Terrassa és la tercera ciutat espanyola que ingressa a la xarxa. Fins ara només n'eren membres Barcelona i Madrid. En total l'entitat està formada per 19 ciutats i territoris, 18 empreses i set entitats. La presidència és rotatòria i canvia cada dos anys. Els principals organismes són l'assemblea i el consell d'alcaldes.

L'objectiu principal de l'entitat és promoure el sector i la cultura científica i tecnològica. Les ciutats pertanyents al grup fomenten la iniciació i promoció de projectes, l'impuls de la cooperació econòmica entre els membres, el coneixement pels ciutadans dels beneficis del progrés tecnològic en el camp aeroespacial, la motivació dels joves per augmentar el seu interès per l'espai i la creació de les condicions òptimes i necessàries per als intercanvis culturals.

L'ingrés en aquesta associació obre noves oportunitats per a Terrassa, que podrà participar en les activitats i accions que desenvolupa la xarxa, en àmbits com l'acadèmic o el tecnològic. La comunitat organitza intercanvis per a estudiants de secundària i universitat i també per a empreses, promovent així sinèrgies internacionals. L'Agència Espacial Europea està molt involucrada amb la comunitat de ciutats i la relació és molt estreta.

Barcelona ja era membre d'aquesta entitat però arran les bones relacions amb Terrassa en àmbits com la innovació i la societat del coneixement ha replantejat la seva presència a la xarxa presentant una nova candidatura conjuntament amb Terrassa. El soci industrial (totes les ciutats membres en tenen un) és l'empresa GTD, companyia dedicada al sector aeroespacial i les tecnologies de la informació i la seguretat ubicada a Barcelona, que manté estretes relacions amb la Universitat Politècnica de Catalunya.

Entre els actius de la nostra ciutat per a formar part de la comunitat destaquen el seu campus universitari, que inclou l'única escola d'enginyeria aeronàutica de Catalunya i una de les tres de l'Estat; el Parc Científic i Tecnològic i la seva participació a l'entitat Barcelona Aeronàutica i de l'Espai (BAiE).Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.