Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Aterrassa.cat - 01/06/2010


El Pla 'Inicia' del Departament de Treball forma i assessora a més de 3.100 persones emprenedores.


Logotip Pla Inicia

A la comarca s'han creat 283 empreses que han generat 632 llocs de treball
Aquest pla dóna suport a les persones emprenedores i l'autoocupació a Catalunya amb l'objectiu de crear més empreses, i millors. Engloba de forma integral els suport de l'activitat emprenedora en totes les fases de la creació, des de la sensibilització en les etapes formatives fins a la consolidació empresarial.


El departament de Treball ha format i assessorat un total de 3.131 persones emprenedores i ha promogut la creació i consolidació de 589 microempreses (fins a 9 treballadors) a la nostra comarca des que es va posar en marxa el Pla 'Inicia' per a la creació d'empreses. En aquest període s'han iniciat 283 empreses que han generat 632 llocs de treball, mentre que s'han consolidat 306 empreses que han mantingut 398 llocs de treball. En total les actuacions de la Xarxa Inicia han permès la creació i consolidació de 1.030 llocs de feina.

La directora general d'Economia Cooperativa i Creació d'Empreses del departament de Treball, Mireia Franch, el president delegat del Consorci per l'Ocupació i la Promoció Econòmica del Vallès Occidental (COPEVO), Manel Pérez, i la seva vicepresidenta delegada, Montserrat Capdevila, van presentar les dades i les diferents accions que s'han portat a terme els darrers mesos per potenciar i donar suport als emprenedors i emprenedores

Xarxa Inicia

Aquest pla dóna suport a les persones emprenedores i l'autoocupació a Catalunya amb l'objectiu de crear més empreses, i millors. Engloba de forma integral els suport de l'activitat emprenedora en totes les fases de la creació, des de la sensibilització en les etapes formatives fins a la consolidació empresarial. La Xarxa Inicia es materialitza a tot el territori, que compta amb el suport de 15 entitats de la nostra comarca, entre les quals hi ha Foment de Terrassa, la CECOT, Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa i l'Ajuntament de Matadepera. Amb tot, s'ha destinat un total de 358.199 euros.

Per tal de completar les actuacions que es fan des d'aquestes 15 entitats, COPEVO també du a terme diferents accions.

Manel Pérez, va explicar que "hi havia 13 municipis que per les seves dimensions o característiques quedaven fora de la xarxa Inicia i el que hem fet des del Consorci és fer una xarxa que permeti que municipis de la xarxa Inicia donin servei a altres municipis".

Així, els municipis de Terrassa, Barberà, Castellar del Vallès, Cerdanyola i Santa Perpètua de Mogoda estan arribant als emprenedors i emprenedores de Badia del Vallès, Sant Llorenç Savall, Sentmenat, Montcada i Reixac, Ripollet, Palau-solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls, cobrint així tot el territori.

Portal web

Tanmateix, el departament de Treball ha posat en marxa el portal Inicia (www.inicia.gencat.cat ) per a totes les persones emprenedores. L'objectiu d'aquest nou portal és que totes aquelles persones que volen posar en marxa un negoci o que ja l'han posat en marxa i volen que creixi i es consolidi trobin en aquest portal els serveis i recursos més adaptats a les seves necessitats.

Permet fer diferents gestions en línia, com per exemple tutories amb un tècnic, realitzar el pla d'empresa així com rebre assessorament i informació. Està pensat perquè el personal de les entitats pugui treballar en xarxa.

El portal compta amb un banc de casos i una selecció de programes específics de creació d'empreses com són els de dones emprenedores, treball autònom, cooperatives i societats laborals i joves emprenedors. A més, aquesta nova eina dóna cobertura a tot el territori.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.