Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UNIVERSITAT DE BARCELONA - 04/04/2013


La nova 'spin-off' Endoasic Technologies desenvoluparà una tecnologia per substituir les endoscòpies gastrointestinals


Membres de la spin-off

S'ha constituït Endoasic Technologies, SL, una empresa de base tecnològica impulsada per la Universitat de Barcelona que s'ha creat per desenvolupar, en els propers dos anys, els xips EndoD i EndoS, que s'incorporaran en càpsules endoscòpiques de diagnòstic i cribratge clínic de càncer gastrointestinal
D'aquesta manera, les endoscòpies gastrointestinals actuals es podran substituir per la ingestió d'aquesta càpsula, la qual cosa comportarà una millora qualitativa al pacient que s'hagi de fer aquest tipus de proves.


Actualment, no hi ha cap altre xip similar al mercat. L'any 2009, només als Estats Units, el mercat d'aquests endoscopis va ser de 227 milions de dòlars. Les càpsules que incorporin els xips d'Endoasic Technologies portaran al mercat un sistema d'exploració actiu i intuïtiu, amb un cost comparable a una endoscòpia clàssica.

L'equip emprenedor de la nova spin-off de la UB el componen Ángel Diéguez, professor titular del Departament d'Electrònica de la Universitat de Barcelona i responsable del grup de Disseny Microelectrònic; Anna Maria Vilà, professora titular del Departament d'Electrònica de la UB i experta en el camp de dispositius i tecnologia microelectrònica, i Oscar Alonso, investigador del grup del Dr. Diéguez i doctorat a la UB amb una tesi sobre les càpsules d'endoscòpia per a teràpia al tracte digestiu. El grup fa quinze anys que treballa en el desenvolupament de circuits integrats per a diferents aplicacions específiques, en especial microrobots i càpsules endoscòpiques.

La Fundació Bosch i Gimpera ha acompanyat Endoasic Technologies durant els darrers dos anys en la definició del pla de negoci, el qual, l'any 2011, va guanyar el segon premi Bioemprenedor XXI, un programa de referència en el sector que està promogut per Biocat, la Caixa, la Cambra de Comerç, la Fundació Genoma España i Barcelona Activa. L'FBG també es va ocupar del contracte de transferència de tecnologia.

La Universitat de Barcelona entra en l'accionariat de les seves spin-off a través de Cultura Innovadora i Científica (CIC-UB), l'empresa del Grup UB dedicada a la gestió de participacions en empreses spin-off de la Universitat. Creada el 2003, CIC-UB té actualment participacions a Enantia, Genmedica Therapeutics, Biocontrol Technologies, Neurotech Pharma, ImmunNovative Developments, Iproteos, Advanced Nanotechnologies, Smalle Technologies, Dapcom-Data Services i Endoasic Technologies. El seu objectiu darrer és facilitar la creació d'empreses de base tecnològica i obtenir-ne un retorn econòmic i social per al Grup UB i la societat, així com impulsar la creació de llocs de treball altament qualificats.

L'FBG és el centre de transferència de coneixement, tecnologia i innovació del Grup UB. Sol·licita entre 22 i 25 patents anuals i crea entre dues i cinc empreses tecnològiques a l'any. L'FBG és el trampolí tecnològic de la UB i té el suport d'ACC1Ó, l'agència de la Generalitat de Catalunya que impulsa la competitivitat de les empreses catalanes.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.