Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UNIVERSITAT POLITÈCNICA DE CATALUNYA - 15/05/2013


Neix 'netcuv', la primera xarxa professional virtual d'òptics optometristes de l'Estat per compartir coneixement i créixer professionalment


Xarxa netcuv

Netcuv és una iniciativa del Centre Universitari de la Visió (CUV), la clínica optomètrica de la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) de la UPC
Els òptics i optometristes podran compartir el seu coneixement sobre la seva pràctica clínica i aplicar-lo a la seva activitat professional habitual, en benefici dels usuaris i pacients. En el primer any la xarxa comptarà amb prop de 3.000 professionals inscrits.


La Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa (FOOT) i el seu Centre Universitari de la Visió (CUV) de la Universitat Politècnica de Catalunya · Barcelona Tech (UPC) continuen en la seva línia pionera amb l'impuls de 'netcuv'. Es tracta d'un espai virtual pioner a l'Estat dins de l'àmbit de l'òptica i l'optometria, ja que és la primera comunitat virtual creada exclusivament per a professionals del sector, amb la col·laboració i l'aval del Col·legi d'Òptics i Optometristes de Catalunya.

Joan Gispets, director del Centre Universitari de la Visió (CUV) de la UPC, va presentar a l'auditori de la FOOT aquesta pionera xarxa social de professionals de la visió, amb la participació destacada dels prestigiosos especialistes en contactologia César Villa i Fabio Delgado.

Recursos i oportunitats per a professionals

La missió de 'netcuv' és facilitar eines de comunicació, recursos i oportunitats perquè els òptics optometristes adquireixin i comparteixin informació clínica que els ajudi en la resolució de casos clínics complexos.

A netcuv només poden accedir-hi òptics optometristes i funciona a través de la participació activa dins d'aquesta xarxa social en temes o converses establerts pels mateixos usuaris i relacionats amb la seva pràctica clínica. Aquest entorn informàtic de discussió facultativa els servirà per discutir i consensuar les estratègies de tractament, l'ús d'equips i qüestions relacionades, aprendre noves tècniques, consultar problemàtiques de difícil resolució, accedir a nous coneixements, conèixer professionals de prestigi i, fins i tot, guanyar prestigi entre la mateixa comunitat de professionals, ja que netcuv estableix un sistema de valoracions de les aportacions a través de les quals el seus usuaris poden votar les pràctiques clíniques que els semblen més encertades, útils o innovadores. En definitiva, és un recurs que els servirà per millorar la seva preparació de cara a atendre els pacients.

En un futur, el CUV té previst demanar al Consell Tècnic per a la Formació Continuada de les Professions Sanitàries que la participació al netcuv sigui reconeguda com a formació continuada acreditada. Aquest Consell Tècnic es va instituir arran la llei 44/2003 d'ordenació de les professions sanitàries

Més de 3.000 professionals inscrits en un any

Un altre dels objectius del Centre Universitari de la Visió amb aquesta xarxa és contribuir al coneixement del centre com a referència dins de l'àmbit professional de l'òptica i l'optometria. Segons Joan Gispets, director del CUV, "les sinèrgies que es generaran amb l'ús d'aquesta xarxa social per a professionals poden ser molt interessants per a la progressió de noves tècniques i per a la difusió de bones pràctiques. A més, netcuv atraurà i vincularà al CUV i a la Facultat d'Òptica i Optometria de Terrassa de la UPC els millors professionals, amb la qual cosa el mateix CUV guanyarà prestigi en el sector", explica Gispets. I és que s'espera que en el seu primer any de vida, netcuv aculli una part important dels 3.000 òptics optometristes col·legiats de Catalunya i uns 1.500 òptic optometristes de parla hispana (inicialment estarà disponible en català i castellà) d'arreu.

El disseny i les utilitats de netcuv han estat creades pels Serveis Informàtics del Campus de la UPC a Terrassa i per La Factoria de recursos docents de la Biblioteca del mateix Campus.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.