Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 10/06/2011


Terrassa acull la presentació del "Pol d'Innovació en òptica i salut"


L'Alcalde de Terrassa, Pere Navarro, fent la presentació

Es tracta d'una iniciativa dels ajuntaments de Terrassa i de la Conca del Ripoll per fomentar la connexió entre les infraestructures científico-tecnològiques de la zona i els clústers d'òptica i salut per tal de potenciar la seva repercussió sobre el territori
Amb els sistemes territorials d'innovació es pretén contribuir a la dinamització dels clústers per tal que es converteixin en pols d'atracció de talent, d'empreses innovadores i de generació de noves empreses de base tecnològica diferencial.


Terrassa va acollir el 9 de juny la presentació del "Pol d'innovació en òptica i salut", que s'ha donat a conèixer en el transcurs de la jornada que es va celebrar a la Sala d'Actes del Parc Àudiovisual de Catalunya.

L'acte va estar organitzat per ACC1Ó, l'agència per a la competivitat de l'empresa catalana del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, amb el suport d'Orbital 40 i de l'Ajuntament de Terrassa.

L'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, va estar l'encarregat de donar la benvinguda als assistents. A continuació, va tenir lloc la primera de les 10 ponències que van formar el programa de la jornada, que va anar a càrrec de dos representants d'ACC1Ó: Encarnació Avilés, Cap de Sistemes Territorials d'Innovació de Catalunya, i Clàudia Danesi, gerent de Promoció d'Inversions.

Amb aquestes intervencions, es va informar dels objectius i funcionament dels sistemes territorials d'innovació, amb els quals es pretén contribuir a la dinamització dels clústers per tal que es converteixin en pols d'atracció de talent, d'empreses innovadores i de generació de noves empreses de base tecnològica diferencial. Així mateix, es va exposar l'experiència d'Invest in Catalonia que ofereix serveis d'orientació, gestió de projectes i detecció d'oportunitats d'inversió empresarial per donar resposta a les necessitats de les empreses que estudien establir-se o expandir-se a Catalunya.

Amb aquesta jornada, es pretén també donar a conèixer els avantatges d'estar situat o vinculat a un parc científic per tal d'atraure empreses dels sectors d'òptica i salut. Així mateix, l'objectiu és establir sinèrgies entre parcs científics i els seus usuaris i els clústers. En aquest sentit, Terrassa ha fet una aposta clara per la cooperació entre administracions (amb la Generalitat, l'Estat i la Unió Europea), entre els municipis del Vallès Occidental (Terrassa, Sabadell i la Conca del Ripoll) i entre els agents de la ciutat (UPC i Leitat, socis d'Orbital 40, Cambra de Comerç i Indústria, Cecot i els operadors sanitaris i empresarials.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.