Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Universitat i Societat del Coneixement - 10/05/2011


Terrassa s'integra a l'Eurocampus de l'Euroregió Pirineus-Mediterrani


Logotip Eurocampus

El projecte promou l'intercanvi de coneixements, la mobilitat d'estudiants, professors i investigadors dels diferents territoris i la cooperació en matèria d'innovació i investigació.
L'Eurocampus aplega més de 510.000 estudiants, 45.000 investigadors i 87 centres d'educació superior. Es tracta d'un projecte de col·laboració entre Catalunya, Illes Balears, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées.


L'ingrés de Terrassa al projecte té lloc en el moment que l'Eurocampus, que va néixer el 2009 però encara no havia desenvolupat cap iniciativa, ha presentat una plataforma digital que constituirà una potent eina d'intercanvi i comunicació entre els diferents col·lectius de les universitats i territoris membres (més de mig milió d'alumnes i milers de professors).

L'Euroregió Pirineus Mediterrani és un projecte de cooperació política endegat el 2004 entre tres comunitats autònomes de l'Estat Espanyol i dues regions de l'Estat Francès: Catalunya, Balears, Aragó, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées.

El seu objectiu és crear en el nord-oest del Mediterrani un pol de desenvolupament sostenible basat en la innovació i la integració social i econòmica del territori.

Terrassa esdevé un membre singular del projecte perquè està concebut per a universitats, no per a ciutats. La secretaria general de l'Euroregió, però, ha acceptat la proposta de Terrassa com a campus urbà valorant el seu potencial.

Terrassa és la segona ciutat universitària de Catalunya. Compta amb centres de cinc universitats: Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat Oberta de Catalunya i Universitat Nacional d'Educació a Distància. Hi ha nou escoles universitàries i de formació superior, una escola d'idiomes, un hospital universitari i un altre en fase de reconeixement. La seva àmplia oferta formativa (164 titulacions de grau i postgrau) cobreix des dels sectors estratègics de futur (cinema, audiovisual, aeronàutica, telecomunicacions, imatge i so...) fins a uns altres més tradicionals (gestió empresarial, infermeria, diverses enginyeries...). Algunes de les titulacions només es poden fer a Terrassa ja que són úniques en el sistema universitari català, com ara enginyeria aeronàutica, comerç o cinema, entre d'altres.

La investigació també juga un paper fonamental en la Terrassa universitària, que compta amb 37 grups d'investigació de la UPC consolidats en projectes d'abast mundial, que reuneixen 400 investigadors i 14 empreses spin-off creades en els últims 10 anys.

Més info: www.eurocampusweb.eu/Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.