Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

AJUNTAMENT DE TERRASSA - 15/05/2013


L'Ajuntament desenvoluparà un nou projecte innovador per millorar la salut i la cohesió social


Logotip de LLGA, Cities pilot the future

L'empresa que el portarà a terme serà The good life for all, que ha guanyat un dels premis del concurs internacional "LLGA Cities pilot for the future"
El seu projecte, anomenat "CityMakers", ha estat elegit pel jurat terrassenc del certamen per ser el que més s'ajustava a la proposta de la nostra ciutat.


Terrassa posarà en marxa un nou projecte comunitari per promoure la salut, les oportunitats de negoci i la cohesió social.

L'Ajuntament havia plantejat un repte a les empreses participants en aquest concurs internacional: dissenyar un sistema participatiu amb el qual es fomentés l'intercanvi i les relacions entre la ciutadania per millorar la seva salut, les oportunitats de negoci i la cohesió social. L'objectiu era trobar un tipus d'activitat basada en l'oferta i demanda, similar als programes del "banc del temps", en la qual les persones participants poguessin oferir el seu temps o compartir les seves habilitats amb d'altres ciutadans. L'Ajuntament partia del fet que aquest tipus de serveis poden ajudar a mantenir la salut física i mental de tots els participants, especialment dels grups de risc com la gent gran o les persones aturades.

El projecte "CityMakers" proposa incentivar la participació ciutadana en l'àmbit social, econòmic o de la salut a través d'un sistema de recompenses. D'aquesta manera, les persones que col·laborin en aquest programa comunitari podrien rebre, en agraïment, un benefici com, per exemple, una entrada gratuïta. La seva finalitat és reforçar el comportament positiu de la ciutadania oferint punts de recompensa com a incentiu.

L'any passat, l'Ajuntament va participar en el concurs LLGA amb un projecte per fomentar la pràctica esportiva per prevenir malalties cardiovasculars. El projecte va guanyador va ser ""City Walking", de l'empresa UPC Barcelonatech.

Quatre municipis catalans al LLGA

En aquesta ocasió, els ajuntaments de Terrassa, Barcelona, l'Hospitalet i Sant Cugat han treballat de forma conjunta per coordinar sinergies i compartir coneixement, metodologies i resultats. Per a fer-ho, s'han organitzat en una plataforma de treball conjunta que els ha permès establir els diferents criteris d'avaluació que el jurat ha tingut en compte a l'hora de puntuar els projectes presentats. Entre la resta de ciutats participants al certamen hi ha Boston, San Francisco, Mèxic, Rio de Janeiro, Fukuoka DC, Lagos, Londres i Paris.

El concurs LLGA, una forma innovadora de trobar solucions a les ciutats

El concurs LLGA està organitzat, des del 2010, per Citymart.com, entitat sense ànim de lucre que col·labora amb més de 80 ciutats i 1.000 empreses i centres de recerca a Europa, Àfrica, Àsia i Amèrica. Té com a objectiu la recerca global de solucions urbanes i socials. Amb aquest programa vol transformar la manera en què les ciutats encaren la resolució de problemes, creant nous mercats a través d'idees innovadores que contribueixin al desenvolupament i la transformació de les infraestructures i els serveis urbans amb una visió de futur.

Aquest concurs internacional ofereix la possibilitat als innovadors d'implementar les seves solucions en un entorn real en àmbits com la salut, el medi ambient, la seguretat o l'educació, entre d'altres. A més de la recerca de solucions als reptes llençats per les diferents ciutats que hi participen en el programa, LLGA pretén contribuir al descobriment i l'aplicació de talent i de la tecnologia més innovadora. A nivell internacional, s'han presentat 2.535 propostes, de les que es va fer una primera preselecció de 456 i, en aquesta segona fase, de les 120 finalistes per als 22 municipis participants.

LLGA Cities pilot the future.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.