Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

RECERCAT - 29/02/2012


La Generalitat impulsa la creació de 31 empreses tecnològiques sorgides de les universitats catalanes


Logotip ACCIÓ

El Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya ha impulsat durant el 2011 la creació de 31 empreses derivades (spin-offs), noves empreses de base tecnològica que han sorgit d'universitats catalanes.
Aquest èxit s'ha pogut assolir gràcies a les unitats de valorització d'ACC1Ó, l'objectiu de les quals és incrementar la transferència de tecnologia entre el món universitari i el món empresarial.


Actualment les unitats de valorització són estructures ubicades a les universitats catalanes formades per un equip especialitzat i amb experiència en transferència tecnològica. Corresponen a una evolució dels antics trampolins tecnològics i reben finançament d'ACC1Ó a través de la línia d'ajuts de valorització, que es convoca anualment. Correspon a cada universitat establir el tipus de relació entre les unitats de valorització i les mateixes oficines de transferència de resultats de recerca de les universitats.

En aquesta iniciativa és clau la participació de les escoles de negoci, que aporten una visió empresarial al món de la ciència. En aquest sentit, durant l'any 2011, han participat com a unitats de valorització l'Escola d'Alta Direcció i Administració (EADA), l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (ESADE) i l'Institut d'Estudis Superiors de l'Empresa (IESE), que han posat en marxa programes d'assessorament en l'elaboració de plans de negoci, entre d'altres.

Durant el 2011, les unitats de valorització han assessorat en total més de 1.000 projectes, i a banda de crear spin-offs, han impulsat la transferència de 55 noves tecnologies al mercat. A més, en els últims quatre anys, el Programa de valorització ha mobilitzat més de 52 milions d'euros i ha creat 439 llocs de treball qualificats.

Alguns casos d'èxit d'aquesta iniciativa són: l'spin-off de tecnologia musical Voctro Labs, SL, sorgida de la Universitat Pompeu Fabra i que centrarà la seva activitat en la comercialització de tecnologies per al processament de la veu; Energy Efficiency Plus, sorgida de la Universitat Rovira i Virgili com a consultoria en el sector de les energies renovables i l'eficiència energètica; Down to Moon Games, que opera en el sector dels videojocs i l'oci digital, i Iproteos, SL, spin-off creada per la Universitat de Barcelona i l'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, que ha obtingut la llicència d'una nova tecnologia per al desenvolupament de nous fàrmacs associats als dèficits cognitius.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.