Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

La Cambra - Cambra de Comerç de Terrassa - 20/06/2010


La Cambra de Terrassa ha lliurat els Premis Cambra 2010 a 12 empreses que han potenciat el desenvolupament econòmic i social de la demarcació


Premis Cambra 2010

Es tanca una nova edició dels guardons amb l'acte de lliurament dels Premis Cambra
L'entitat també va reconèixer la trajectòria i lideratge de l'empresari terrassenc Faust San José Pérez, al capdavant de l'empresa del sector càrnic Arcadíe España. L'acte va comptar amb una participació al voltant dels 500 empresaris i representants del món polític, econòmic i institucional, en el marc d'un sopar presidit pel president del Consejo Superior de Cámaras de Comercio d'Espanya, Javier Gómez-Navarro


La Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa va lliurar el passat 17 de juny al vespre, a la Masia la Tartana de Matadepera, els Premis Cambra 2010, en el marc d'un sopar presidit pel president del Consejo Superior de Cámaras de Comercio de España, Javier Gómez-Navarro. Pràcticament 500 assistents, entre els que s'hi comptaven representants institucionals, empresaris de la demarcació i personalitats destacades del panorama polític i econòmic del país, van omplir l'aforament de la sala.

D'aquesta manera, es tanca una nova edició dels guardons, que reconeixen públicament aquelles empreses que, gràcies al seu esforç, han contribuït de forma notable al desenvolupament econòmic, social i empresarial del territori. La Cambra ha atorgat un total de 12 Premis Cambra a empreses, mentre que també Faust San José i Pérez, fundador, impulsor i actualment president del Consell d'Administració d'Arcadíe España, va ser reconegut pel seu lideratge i trajectòria empresarial.


Marià Galí posa de relleu la necessitat que les administracions segueixin donant suport a les empreses

Marià Galí va fer referència, en l'inici de la seva intervenció, a reivindicacions històriques que la Cambra ha realitzat en edicions anteriors dels Premis Cambra. Com per exemple l'any 2007, quan Marià Galí va remarcar: "pensem que cal un consens de prioritats i no desviar-se per pressions i interessos de curt termini, que fan que les solucions sempre vagin excessivament per darrere dels problemes". O l'any 2008, en el qual el president va especificar que les polítiques d'oferta eren més necessàries que les de demanda i que calia millorar la productivitat. A més, afegia: "elements com el superàvit pressupostari, ja tenen els dies comptats". En la darrera edició dels Premis Cambra, l'any 2009, i fent referència a una cita de Winston Churchill, Marià Galí va afirmar: "s'acaba l'època de deixar-ho tot per més endavant, de les mitges solucions, del tranquil·litzador i incomprensible oportunisme que representa aplaçar-ho tot. Perquè és ara, que entrem a l'època de les conseqüències".

Marià Galí va considerar que no és viable plantejar que es trenqui el suport a les empreses per part de l'Administració, pel que fa a incentius per internacionalització, I+D, formació, o millores fiscals i financeres, entre d'altres, i reconèixer així la bona tasca de gestió de les empreses.

El president de la Cambra va afirmar que els empresaris saben com actuar per adaptar els seus negocis a l'entorn actual, que l'Administració ha de saber que els empresaris això ho tenen molt present, i que tots els sectors que confirmen el teixit empresarial del país necessiten el suport de les administracions.

Marià Galí va reforçar la idea de l'aportació important de tots els sectors empresarials: "La política de clústers té sentit quan parlem d'estratègia de país, però al territori necessitem comptar amb totes i cadascuna de les empreses".

En el seu discurs, Marià Galí també va remarcar els àmbits d'actuació de la Cambra en el seu nou mandat com a president: fomentar l'adaptació i transformació de les empreses als requeriments actuals per construir un teixit empresarial de futur, desenvolupar elements necessaris per a la competitivitat del territori i de les empreses de la demarcació, generació d'opinió per ajudar als empresaris a visualitzar millor la situació conjuntural i a disposar d'elements de decisió, impulsar alternatives per incentivar la inversió empresarial, i el desenvolupament i evolució de la pròpia Cambra, d'acord amb les prioritats de suport a les empreses.


Javier Gómez-Navarro destaca la potencialitat del territori de la demarcació de la Cambra per sortir d'una situació de dificultats

El president del Consejo Superior de Cámaras de Comercio, Javier Gómez-Navarro, va destacar en el seu discurs, que el territori que comprèn la demarcació de la Cambra, és potent i capaç de sortir d'una situació de dificultats econòmiques com l'actual. Per exemplificar-ho, el president de les cambres espanyoles va fer un paral·lelisme entre l'època desfavorable actual i la reconversió industrial, etapa en la qual, va recordar que Terrassa va ser una de les zones més afectades i va superar aquella crisi.


El president de les cambres espanyoles, crític amb la reforma laboral

Pel que fa a la reforma laboral plantejada pel govern de l'Estat, Javier Gómez-Navarro ha afirmat que "és insuficient i no resol molts dels problemes que encara existeixen al mercat laboral". Entre aquestes observacions va destacar que la reforma laboral no inclogui la flexibilitat interna de les empreses, segons Gómez-Navarro un dels aspectes més importants, per sobre fins i tot del cost de l'acomiadament de personal. Tot i aquestes observacions, el president de les Cambres espanyoles creu que la reforma és necessària i va pel bon camí.

Els Premis Cambra estan patrocinats per SabadellAtlántico, Aigües de Terrassa, Finques Masachs, RACC, Sony, Circutor, Audi - Sarsa Vallès, Serafí Indústria Gràfica, Vinyals Corredoria d'Assegurances i Diari de Terrassa.


Empreses guardonades - Premis Cambra 2010

 • EMPRESA CATEGORIA POBLACIÓ
 • KERN PHARMA Iniciativa Empresarial a la Demarcació Terrassa
 • CHIMIGRAF IBÉRICA SL Internacionalització Rubí
 • ELECTRÓNICA DE ELEVADORES SL (EDEL SL) Internacionalització Rubí
 • CASAMITJANA SL Responsabilitat Social Corporativa Terrassa
 • PRODIS Responsabilitat Social Corporativa Terrassa
 • DRIVANIA INTERNATIONAL SL Iniciativa Comercial i de Serveis Sant Cugat del Vallès
 • ISS FACILITY SERVICES Iniciativa Comercial i de Serveis Sant Cugat del Vallès
 • ANDERSEN SA Formació i Coneixement Rubí
 • RIUS CONSULTORS ASSOCIATS Formació i Coneixement Terrassa
 • B BRAUN Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament Rubí
 • MAT GLOBAL SOLUTIONS SL (MAT GROUP) Impuls de la Innovació, la Recerca i el Desenvolupament Terrassa
 • ADICT ACTIVE RETAIL Empresa de Nova Creació Sant Cugat del Vallès

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.