Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UPC - Campus Terrassa - 06/09/2011


Dos estudiants de l'EET guanyen el premi Universia-Vodafone 2010 amb un projecte per aprendre a jugar a escacs


Imatge dels estudiants

Els dos estudiants de l'EET han competit amb universitats politècniques de tot l'Estat
Cristina Palmero i Iván Paquico, estudiants de l'Escola d'Enginyeria de Terrassa (EET), de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), han rebut el Premi al millor Projecte Fi de Carrera 2010 concedit per les Fundacions Universia i Vodafone, pel seu treball "Augmented Reality Chess and Application to Detect Chess Moves" (Escacs amb realitat aumentada i aplicació per detectar jugades d'escacs), dirigit pel professor Jordi Voltas, del Departament expressió Gràfica a l'Enginyeria.


Les fundacions Universia i Vodafone España han concedit el 5 de setembre el premi al guanyador de la fase final i als finalistes d'aquest guardó, que té com a finalitat promoure la recerca i la innovació dirigida a afavorir l'accessibilitat i la integració social i laboral de les persones amb discapacitat.

Els estudiants de la UPC han superat amb el seu projecte el treballs finalistes presentats per estudiantat de les politècniques de Cartagena, de Madrid i de València (UPV). El projecte guanyador ja va obtenir, el març passat, el premi en la fase interna, convocada en cadascuna de les quatre universitats participants.

El premi atorgat és un trofeu i 3.000 euros, que són addicionals als que ja van obtenir els guanyadors en la fase interna de la UPC.

Sobre el projecte

El sistema creat per Ivan Paquico, campió d'Espanya d'escacs per Internet al 2001, i Cristina Palmero, jugadora federada, ofereix als clubs, les federacions i el professorat d'escacs un recurs didàctic d'aprenentatge que els facilitarà molt la seva tasca i que farà més atractiu aquest joc de taula, especialment per als més petits.

L'innovador sistema combina la realitat augmentada, la visió per ordinador i la intel·ligència artificial. L'equipament necessari consisteix en una webcam domèstica d'alta definició, el software Augmented Reality Chess, un tauler convencional i uns marcadors, que són una sèrie de cartolines de la mateixa mida que les caselles del tauler, cadascuna amb una lletra inscrita que correspon a la inicial del nom de la peça dels escacs: la lletra R per al rei, la D per a la dama, la T per a les torres, l'A per als alfils, la C per als cavalls i la P per als peons.

El premi ha estat resolt per un tribunal format pel director general de la Fundación Vodafone España, Santiago Moreno; el director general de la Fundación Universia, Ramón Capdevila; el vicerector d'Estudiants de la Universidad de Cantabria i representant de la Red Universitaria de Asuntos Estudiantiles de la CRUE, Emilio Eguía; el director d'Accesibilitat de la Fundació ONCE, Jesús Hernández, i el director del Grupo ADENU de la Universidad Nacional de Educación a Distancia, Jesús González Boticario.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.