Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 01/12/2011


La Unió Europea reconeix Terrassa com una de les 8 ciutats més accessibles d'Europa


El tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i de Territori, Jordi Ballart, recollint el guardó.

La ciutat ha rebut una menció especial a una cerimònia a Brussel·les
El Premi Ciutat Europea Accessible 2012 està convocat per la Unió Europea amb l'objectiu de fer un reconeixement públic a les ciutats de més de 50.000 habitants que estan desenvolupant iniciatives en aquest àmbit.


Terrassa ha estat distingida amb una Menció Especial per la Unió Europea per les accions de millora de l'accessibilitat que ha portat a terme l'Ajuntament de Terrassa en els darrers anys. La nostra ciutat era una de les 8 finalistes del Premi Ciutat Europea Accessible 2012 que s'ha lliurat a l'Edifici Charlemagne de Brussel·les, en el transcurs de la conferència sobre del Dia Europeu de les Persones amb Discapacitat. El tinent d'alcalde de Planificació Urbanística i de Territori, Jordi Ballart, ha estat l'encarregat de rebre aquest guardó convocat per la Unió Europea.

El Premi Ciutat Europea Accessible 2012 està convocat per la Unió Europea amb l'objectiu de fer un reconeixement públic a les ciutats de més de 50.000 habitants que estan desenvolupant iniciatives. La ciutat guanyadora ha estat Salzburg (Àustria), mentre que han quedat com a finalistes Cracòvia (Polònia), Marburg (Alemanya) i Santander (Espanya). Altres quatre municipis han estat distingits amb una Menció Especial: Terrassa, Grenoble (França), Ljubljana (Eslovènia) i Olomouc (República Txeca).

Jordi Ballart ha recollit el premi en ser l'Àrea de Planificació Urbanística i Territori que és la responsable d'executar aquestes millores de l'accessibilitat en la trama urbana, però totes les àrees de govern de l'Ajuntament de Terrassa i les entitats de la ciutat estan treballant de manera transversal per a la millora de les persones amb discapacitat.

En aquest certamen es van presentar 114 ciutats de 23 països membres de la Unió Europea. En una primera fase, els jurats de cadascun dels països van elegir les finalistes estatals. En el cas d'Espanya, el jurat d'aquest premi, constituït pel Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad va seleccionar Terrassa i Santander entre les 15 candidatures presentades. En una segona fase, un jurat d'àmbit europeu integrat per experts va valorar les 31 candidatures presentades per cadascun dels estats membres, d'entre les quals va elegir les 8 finalistes que optaven al Premi Ciutat Europea Accessible 2012.

En el cas de Terrassa, els jurats han reconegut les millores en accessibilitat en una ciutat de difícil orografia i d'origen industrial, i ha tingut en compte les intervencions per a fer accessibles diferents monuments. També han valorat la implicació ciutadana activa a l'hora d'adaptar els habitatges mitjançant la instal·lació d'ascensors, facilitant així la inclusió ciutadana en la comunitat.

L'Ajuntament ha portat a terme un ampli ventall d'iniciatives en els darrers anys per eliminar barreres arquitectòniques, com ara la creació d'accessos adaptats, les plataformes elevades, els avisadors acústics a les cruïlles semaforitzades o la promoció de la instal·lació d'ascensors a edificis antics. També s'ha fet una important aposta per la instal·lació d'ascensors a la via pública. En d'altres àmbits, s'ha treballat de manera molt intensa sota la coordinació de la Taula per a la Discapacitat de Terrassa, una xarxa integrada per l'Ajuntament de Terrassa i més de trenta entitats de la ciutat.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.