Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UPC - Campus Terrassa - 03/03/2011


L'ETSEIAT de la UPC esdevé en un dels pols d'atracció universitari d'empreses més important de Catalunya


Alfredo Vega, Antoni Giró i Eulàlia Griful davant l'estand de l'Ajuntament de Terrassa

Amb l'organització del V Fòrum d'Empreses dels sectors industrials i aeroespacials, en el que participaren 9 institucions i 49 importants empreses nacionals i multinacionals
L'Escola Tècnica Superior d'Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa de la UPC (ETSEIAT) va organitzar, el dia 2 de març, un dels fòrums universitaris amb més presència d'empreses dels que s'organitzen a Catalunya. El rector de la UPC, Antoni Giró, la directora de l'ETSEIAT, Eulàlia Gríful, i l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, van inaugurar oficialment la jornada.


Els recent titulats i estudiantat de l'ETSEIAT en Enginyeria Industrial, Enginyeria Aeronàutica, Enginyeria en Organització d'Empreses i Enginyeria en Automàtica i Electrònica Industrial van poder contactar directament amb 9 institucions i 47 importants empreses líders al seu sector. El contacte es realitzà gràcies al V Fòrum d'Empreses dels sectors Industrial i aeroespacial organitzat per l'Escola que, enguany, no només s'ha consolidat com a un important pol d'atracció empresarial a la cerca de talent sinó que ha esdevingut en una de les cites més importants d'aquestes característiques a Catalunya. Segons els seus organitzadors, "el V Fòrum d'empreses de l'ETSEIAT posa de relleu que el teixit industrial confia en la formació que la nostra Escola imparteix als futurs professional. Aquest Fòrum il·lustra d'una manera molt clara el talent i l'alt nivell que atresoren els nostres estudiants. La prova és que participen les empreses més importants del país"

El programa d'activitats del dia 2 de març s'inicià a les 10h amb l'acte d'inauguració que va presidir el rector de la UPC, Antoni Giró, la directora de l'ETSEIAT, Eulàlia Gríful i l'Alcalde de Terrassa, Pere Navarro. A continuació, Josep Maria Tarragó, Vicepresident Executiu de FICOSA. S.A, va impartir la conferència 'Noves tendències a l'automoció i sinèrgies amb el sector aeronàutic'. A partir de les 11h i fins les 17h, el programa es desenvolupà en tres sessions paral·leles de conferències, impartides per directius i responsables de recursos humans de les empreses participants, i 27 stands que van permetre a l'estudiantat conèixer les característiques dels perfils professionals que necessiten les empreses. Les empreses, per la seva part, van tenir l'oportunitat de reclutar els estudiants que mes s'adaptin a les seves necessitats. Igualment, les empreses van disposar d'aquest espai de networking per establir-ne relacions entre elles mateixes.

L'ETSEIAT de la UPC, pol d'atracció d'empreses

Les empreses i institucions que participàren al V Forum d'empreses del sectors Industrial i Aeronàutic de l'ETSEIAT són ABB, ABERTIS AIRPORTS, ACCENTURE, ADVANCED LOGISTIC GROUPC S.A., AENA, AIR EUROPA, AJUNTAMENT DE TERRASSA Universitat i Societat del Coneixement, ALSTOM WIND, ALTEN, ALTRAN, ASCAMM Centre Tecnològic, ASSOCIACIÓ D'AMICS DE LA UPC, CAIXA D'ENGINYERS, CARANDINI, CELSA GROUP, CETEMMSA, CIRCUTOR S.A., COEIC, COIAE, COSTAISA, CTAE CENTRE DE TECNOLOGIA AEROESPACIAL, ELECNOR, ESCOLA UNIVERSITÀRIA CAIXA TERRASSA (EUNCET), FICOSA, FLUIDRA, GMV INNOVATING SOLUTIONS S.L., GPA GESTIÓ I PROMOCIÓ AEROPORTUÀRIA, GTD SISTEMAS DE INFORMACIÓN, GUTMAR, HEWLETT PACKARD, IAESTE, IBERIA, IDOM INGENIERÍA Y SISTEMAS S.A., IMC TOYS, IMS HEALTH, KOSTAL ELÈCTRICA S.A., LA MÚTUA DELS ENGINYERS, LABORATORIS ESTEVE, LEAR, LEITAT, MAPRO, MIER COMUNICACIONES, NTE-SENER, PROCTER&GAMBLE, PROGRAMA INSPIRE3 ETSEIAT, SAMPE, SBI CONNECTORS, SEAT S.A., SENER INGENIERÍA Y SISTEMAS S.A., SOLID ENGINYERIA, SPANAIR, TELSTAR Càtedra d'Empresa, VUELING, W AERONÀUTICA, ZERO 2 INFINITY S.L.

Talent per al sector industrial i aeroespacial

L'ETSEIAT de la UPC manté un lligam mol estret i continuat amb tota mena d'empreses dels sectors industrial i aeroespacial. Aquesta relació l'aprofiten, sobre tot, els estudiants, que poden realitzar pràctiques remunerades abans de finalitzar els seu estudis. L'any passat, el total aproximat d'hores en pràctiques en empreses que van realitzar els estudiants de l'ETSEIAT va ser de 180.500, distribuïdes en un total de 456 convenis. Els sectors que més estudiants van contractar van ser, per aquest ordre, el sector elèctric i de l'electrònica, les enginyeries professionals, el sector de l'automoció i els seus auxiliars, el sector aeronàutic i, finalment, el de manufactures. Pet titulacions, el major nombre de convenis s'ha signat per a estudiants d'Enginyeria Industrial, amb un 55%. Segueix, amb un 30%, els convenis signats per a estudiants del segon cicle d'Enginyeria en Organització Industrial. El 9% dels convenis es signen per als d'Enginyeria Aeronàutica i, finalment, el 6% per als del segon cicle d'Enginyeria en Automàtica i Electrònica Industrial.

Patrocinis

El V Fòrum d'empreses de l'ETSEIAT de la UPC compta amb el patrocini de l'Ajuntament de Terrassa a través de la Regidoria d'Universitat i Societat del Coneixement. També participen en el patrocini les empreses Elecnor, GMV, Telstar i les institucions COEIC, COIAE, La Mútua d'Enginyers, Caixa del Enginyers i l'Associació d'Amics i Antics Alumnes de l'ETSEIAT.Posa Flash Player per reproduïr aquest fitxer
o descarrega'l per reproduïr-lo localment.


Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.