Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Telstar - 22/01/2008


Telstar adquireix LMC Medical Components GmbH i es converteix en l'empresa lider al nord d'Europa en el disseny i instal·lació de quiròfans


Telstar

La multinacional catalana reforça la seva presència internacional en el mercat hospitalari europeu
La companyia Telstar, fabricant d'equips d'alta tecnologia per als sectors hospitalari, indústria farmacèutica i de biotecnologia i laboratoris, ha adquirit l'empresa alemanya LMC Medical Components GmbH, convertint-se en l'empresa líder en el disseny i instal·lació de quiròfans al nord d'Europa amb un 30% de quota de mercat


Telstar reforça la seva posició en el mercat hospitalari del nord d'Europa després de l'adquisició de la companyia holandesa LUWA BV l'any 2006 i la recent adquisició de LMC Medical Components, divisió de disseny i fabricació de quiròfans de Luwa Gmbh, que ha estat formalitzada el dia 10 de gener de 2008. Telstar ofereix al mercat una tecnologia avançada per al disseny i instal·lació de quiròfans de flux laminar, aportant un sistema de ventilació que minimitza el risc d'infeccions postoperatòries i contribueix als criteris de seguretat i prevenció contemplats en les normatives nacionals d'obligat compliment als països del nord d'Europa i que a Espanya s'aplicarà en els propers anys d'acord amb les exigències de la futura normativa europea en aquest àmbit.

El valor afegit de la nova tecnologia que desenvolupa Telstar a les seves diferents seus a Terrassa, a Baarn (Holanda) i des d'ara a Bad-Homburg (Alemanya), és que minimitza la penetració d'aire contaminat per bactèries o partícules víriques a la zona d'operació, una de les principals causes de les infeccions postoperatòries que es produeixen habitualment en les intervencions quirúrgiques dels hospitals.

Amb el sistema de protecció del pacient per flux laminar es poden reduir sensiblement els costos associats a les infeccions postoperatòries que, segons un estudi del govern holandès (Report Dutch Healthcouncil - TNO report 99 BBI-R014 - Maars 2005), s'estima que poden representar unes despeses addicionals per valor de 3.600 euros per pacient a causa de l'augment de seva permanència al centre hospitalari i l'increment de l'administració d'antibiòtics.

Amb aquesta nova tecnologia, Telstar irromp en el mercat hospitalari del sud d'Europa que, com en el cas d'Espanya, haurà de adequar els seus quiròfans a la futura normativa de seguretat sanitària europea.

Segons fonts del Ministeri de Sanitat i Consum, a Espanya avui hi ha 788 hospitals i 3.918 quiròfans, 639 dels quals es troben a Catalunya, i 742 sales de part. A Espanya es realitzen cada any prop de 4.300.000 intervencions quirúrgiques.


TELSTAR

Telstar es dedica al disseny, fabricació i comercialització d'equips d'alta tecnologia per a les empreses vinculades a les ciències de la vida i la salut. Reconeguda pel desenvolupament de liofilitzadors, esterilitzadors, sales blanques, cabines de seguretat biològica, aïlladors i mòduls de flux laminar, entre altres, Telstar dissenya i fabrica solucions tecnològiques a mida per a indústries i serveis dels sectors de la biotecnologia, mèdic i farmacèutic.

Fundada l'any 1963 per al disseny i fabricació de bombes de buit per a la indústria, Telstar ha diversificat la seva activitat i a partir de l'any 1998 la companyia ha experimentat un ràpid creixement, triplicant la seva facturació en els darrers set anys. Telstar està present a tot el món i compta amb plantes de producció a Espanya, Xina, Estats Units, Regne Unit i Països Baixos. Telstar subministra a un total de 92 països de tot el món, incloent Espanya, on es destina el 40% de la seva producció. Amb seu a Terrassa, Telstar té avui un equip de 744 treballadors.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.