Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 31/10/2007


L'Ajuntament de Terrassa rep un premi de l'agència catalana de certificació per la promoció i l'ús de la signatura electrònica


Xavier Martín a l'hora de recollir el guardó

Els guardons es van lliurar el passat 30 d'octubre, en l'acte de cloenda dels III Premis CATCert
L'Ajuntament de Terrassa ha estat distingit amb un dels Premis CATCert que concedeix l'Agència Catalana de Certificació en reconeixement a les organitzacions que promouen l'ús de la signatura electrònica. Aquest guardó es va fer públic en el transcurs de l'acte de cloenda dels III Premis CATCert que va tenir lloc a la Llotja de Mar de Barcelona


El tinent d'alcalde de l'Àrea de Govern, Xavier Martín, va ser l'encarregat de recollir el "Premi Localret a la millor iniciativa de governs locals grans", amb el qual l'Agència Catalana de Certificació ha volgut fer un reconeixement públic a l'Ajuntament per la seva trajectòria amb el desenvolupament de projectes de millora dels serveis municipals mitjançant l'aplicació intensiva de tecnologies. També es van lliurar premis als departaments de Justícia i de Salut de la Generalitat, al Ministeri d'Administracions Públiques, als ajuntaments de Lleida, Castellar del Vallès i de Sant Feliu de Llobregat, al Consell Comarcall de la Garrotxa i al Banc Sabadell.

L'Ajuntament de Terrassa ha destacat sempre per la incorporació de les noves tecnologies de la informació a la tasca diària de l'administració, amb l'objectiu de facilitar les gestions dels ciutadanes i de les ciutadanes. Pel que fa a la signatura electrònica, fa mesos que l'Ajuntament de Terrassa està portant a terme una campanya de difusió del Certificat d'Identitat Digital i està distribuint llapissos de memòria amb un software que s'instal·la a l'ordinador de l'usuari i que li permet fer els tràmits per internet que requereixin signatura electrònica, com ara presentar la declaració de la renda. A nivell municipal, la signatura electrònica és imprescindible per accedir a "la carpeta del ciutadà", un espai personalitzat al web municipal on l'usuari pot consultar l'estat de tots els seus tràmits, com ara el pagament d'impostos i taxes, la tramitació d'una instància, etc. Actualment, l'Ajuntament de Terrassa té 169 tràmits municipals en línia, alguns dels quals es poden completar telemàticament ja que incorporen l'ús de certificats digitals, especialment l'idCAT, però també els de la FNMT i el DNI-e.

El desembre del 2006, l'Ajuntament de Terrassa va se reconegut pel Ministeri de Indústria com a ciutat singular, amb una ajuda de 253.000 euros pel desenvolupament de la infrastructura permetés la implantació de l'ordenança de govern i administració electrònica. El ple de novembre de 2006 va aprovar per unanimitat l'Ordenança d'Administració Electrònica, amb la qual es fixen les obligacions que corresponen als drets dels ciutadans a l'administració electrònica reconeguts en la llei d'accés electrònic dels ciutadans als serveis públics, que s'ha anat comentant en aquestes jornades.

El lliurament de premis s'emmarcava en les IV Jornades de Signatura Electrònica que es van celebrar amb quatre grans línies temàtiques: la seguretat en la relació entre administració/empresa i els usuaris/clients; la seguretat en el document electrònic; la identitat digital i la signatura electrònica al sector públic; i la identitat digital i la signatura electrònica al sector privat. Aquestes jornades van comptar amb la participació de 80 empreses, organismes públics i institucions, amb l'assistència de més de 800 persones.

Les Jornades de Signatura Electrònica (JSE) són el fòrum de debat pensat específicament per ajudar al desenvolupament i la divulgació de la signatura electrònica i la certificació digital, i d'aquesta manera facilitar l'accés de les administracions, ciutadans, empreses i col·lectius professionals a l'e-administració, com a base per a construir una veritable e-societat i convertir la signatura digital en el principal galant de la tramitació telemàtica.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.