Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UPC - Campus Terrassa - 03/12/2007


L'ETSEIAT va acollir el XXIII Congrés Estatal dels Estudiants d'Enginyeria Industrial (CDEII).


Un moment del congrés a l' ETSEIAT

El futur de la titulació d'Enginyeria Industrial amb l'Espai Europeu d'Educació Superiorva centrar bona part del treball dels congressistes.
Els delegats i delegades d'estudiants d'enginyeria industrial de les 14 Escoles d'Espanya on s'imparteixen aquests estudis es van reunir a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) per discutir i debatre la seva posició davant els canvis que generarà l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) i altres aspectes relacionats amb el futur dels estudis. Les jornades es van realitzar del 29 de novembre al 2 de desembre a la sala de Juntes.


El passat 29 de novembre, es va iniciar a l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeries Industrial i Aeronàutica de Terrassa (ETSEIAT) el XXIII Congrés Estatal d'Estudiants d'Enginyeria Industrial, que va comptar amb la participació de 46 congressistes de les 14 escoles espanyoles on s'imparteixen aquests estudis. A l'acte d'obertura va asistir-hi la presidenta del Consell Estatal d'Estudiants d'Enginyeria Industrial (CDEII) i estudianta de l'ETSEIAT, Gloria Perona, la directora de l'ETSEIAT, Eulàlia Gríful, el delegat del rector de la UPC al Campus de Terrassa, Joseba Quevedo, i el regidor d'Universitats de l'Ajuntament de Terrassa, Alfredo Vega.

A les 16.30 hores, els congressistes van iniciar el programa de treball amb l'informe de la Comissió permanent i amb la presentació de les línies de treball d'aquest congrés, entre altres temes.

L'EEES a debat

El dia 30 de novembre, a partir de les 11.15 hores, els estudiants del CDEII van convocar a diverses personalitats del món universitari per debatre i discutir l'impacte de la implantació de l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES) en els estudis d'Enginyeria Industrial a tot Espanya.

Van participar en aquesta taula rodona el director de la Escuela Técnica Superior de Ingenieros Industriales de Bilbao, Enrique Amezua (en representació de la Conferència de Directors d'Escoles d'Enginyeria Industrial d'Espanya), el Secretari Tècnic del Consell General de Colegios Oficiales de Ingenieros Industrials de Espanya, Juan Blanco, la directora de l'ETSEIAT, Eulàlia Gríful, el director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Industrial de Barcelona (ETSEIB), Francesc Roure, i el president de l'Associació d'Enginyers Industrials de Catalunya, Joan Vallvé. Després d'aquesta taula rodona, a les 13.15 hores, l'Ajuntament de Terrassa, a través del regidor Alfredo Vega, va donar la benvinguda als congressistes al mateix Ajuntament.

El debat, però, al voltant de l'EEES no va acabar aquí, perquè el mateix dia 30 de novembre, a les 17 hores, el CEDII va convocar un representant de l'Agència Nacional d'Avaluació de la Qualitat i Acreditació (ANECA), un altre representant de l'Agència per a la qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), i el sotsdirector d'Innovació Acadèmica de l'ETSEIAT, Daniel Garcia. Tots tres intentaran respondre a les inquietuds dels delegats en relació a com es garantirà la qualitat de l'ensenyament quan entrin en vigor els nous plans d'estudi harmonitzats amb l'EEES.


Com promocionar els estudis i la professió

Tot i que el gruix de la feina es va centrar a l'EEES, els estudiants del CDEII van organitzar també tallers de treball als que es van tractar altres temes relacionats amb els seus estudis, com ara el de donar a conèixer més i millor els aspectes mes rellevants de la seva professió futura, una professió que per Gloria Perona, presidenta actual del CDEII i estudiant de l'ETSEIAT, "costa molt d'explicar, ja que la nostra és una professió multidisciplinar que no se centra en únic aspecte laboral o tècnic como pot ser el cas d'altres com ara els arquitectes o els metges".

Les conclusions de tot el treball dels membres del CDEII durant aquests 4 dies es van exposar el dia 2 de desembre.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.