Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Universitat Oberta de Catalunya - 15/02/2008


El Departament d'Interior i la UOC creen el primer títol universitari en matèria de seguretat pública de Catalunya


El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, i la rectora de la UOC, Imma Tubella, han signat un conveni marc de col·laboració per tal de crear el primer títol universitari sobre polítiques públiques de seguretat que s'impartirà a l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC)


Aquest màster semipresencial té com a objectiu principal permetre el desenvolupament d'un conjunt de competències relacionades directament amb els coneixements i les habilitats demanats per al desplegament de polítiques públiques de seguretat ajustades a la naturalesa canviant dels problemes actuals d'inseguretat.

Tenir una visió més àmplia i profunda dels processos de producció de la inseguretat, entendre les condicions en les quals es generen els conflictes, els riscos, les violències i els desastres, aprendre a generar una seguretat sostenible, és a dir, compatible amb la llibertat i la justícia, i promocionar el pensament interdisciplinari i transdisciplinari de la seguretat són alguns dels objectius més concrets que es planteja aquest nou màster universitari.

El màster, el primer títol universitari de l'ISPC, va dirigit a tothom que estigui directament involucrat en el disseny de polítiques i en l'execució de programes o projectes de seguretat:

  • Comandaments dels Mossos d'Esquadra i les policies locals de Catalunya.
  • Directius dels organismes públics i privats de seguretat, de protecció civil i d'emergències.
  • Líders cívics, socials i polítics.
  • Funcionaris públics.
  • Funcionaris d'organismes internacionals.
  • Cooperants internacionals.
  • Centres acadèmics i Universitats.
  • Mitjans de comunicació.

El màster va començar el 5 de març i tindrà una durada de 22 mesos amb un total de 60 crèdits, dels quals 45 seran virtuals i 15 presencials. L'ISPC farà un total de tres edicions del programa, de dos anys cadascuna, d'una manera consecutiva.

L'estructura del curs serà de tres mòduls i un projecte final. El primer mòdul es centrarà en la seguretat i la societat actual, el segon en la seguretat urbana i el tercer en la gestió integrada de la seguretat.

L'ISPC ha previst que els màsters següents també tindran mòduls específics dedicats a emergències i protecció civil i a seguretat privada, de manera que els participants en el màster també es podran especialitzar en alguna d'aquestes matèries.

Entre les matèries que s'impartiran en aquest primer màster de polítiques de seguretat pública figuren temes com els reptes de la ciutat actual; les relacions entre la justícia i la policia; els problemes de convivència; les catàstrofes, incloent-hi les mediambientals; els mercats globals d'armes, drogues i persones, i els diferents models policíacs, a tall d'exemple.

Entre el professorat que impartirà el primer màster de polítiques de seguretat pública de l'ISPC i la UOC figuren, entre altres persones, els experts en seguretat Àngel Abad i Jaume Curbet, la catedràtica de Dret Mercedes García Arán i l'exfiscal i president del Comitè d'Ètica de la Policia de Catalunya, Carlos Jiménez Villarejo.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.