Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

AVAN - Associació Vallès Amics de la Neurologia - 17/12/2007


AVAN, guardonada als XV Premis Voluntariat que atorga la Generalitat


El projecte Gaudeix amb nosaltres guanya el premi de la votació popular


L'associació AVAN ha estat guardonada amb el Premi Voluntariat 2007, en la modalitat de "votació popular", pel seu projecte Gaudeix amb nosaltres, durant el transcurs de la quinzena edició dels Premis Voluntariat que van tenir lloc el passat divendres 14 de desembre, al vespre, al Palau de la Generalitat. Aquestes distincions s'emmarquen dins la celebració del Dia Internacional del Voluntariat, que es va commemorar el passat 5 de desembre


El conseller de Governació i Administracions Públiques, Sr. Joan Puigcercós, va ser l'encarregat de lliurar aquest premi a l'AVAN, que té una dotació econòmica de 5.000 euros.

Aquests guardons els atorga des de 1993 el Departament de Benestar i Família de la Generalitat de Catalunya, amb l'objectiu de possibilitar un reconeixement social i institucional del voluntariat i premiar i impulsar les actuacions de les associacions que, amb el seu desenvolupament, contribueixen a fer una societat més justa i solidària.


Categories

Els Premis Voluntariat estan dividits en tres apartats: premi al millor projecte d'àmbit nacional (10.000 euros), premi al millor projecte d'àmbit local i comarcal (5.000 euros) i el premi de la votació popular (5.000 euros). A aquesta última distinció hi accedeixen els projectes finalistes de les dues modalitats anteriors -entre ells el projecte de l'AVAN-, que són votats pel públic a través del web www.premis.voluntariat.org

El treball "Projecte i captació, formació, seguiment i fidelització del voluntariat", de la Fundació Catalana per a la Paràlisis Cerebral, va aconseguir el premi al millor projecte d'àmbit nacional, mentre que el treball "Acompanyem", del Punt de Referència-Acompanyament de Joves Extutelats, el de millor projecte d'àmbit local i comarcal.


El nostre projecte

El projecte Gaudeix amb nosaltres de l'AVAN és un projecte de voluntariat social, que pretén potenciar la participació solidària dels ciutadans als problemes socials relacionats amb les malalties neurològiques, garantir als voluntaris la formació sobre aquestes afeccions i cobrir els serveis de voluntariat que sol·licitin els nostres associats o qualsevol persona amb una problemàtica similar.

Aquest projecte pretén ser innovador, ja que convida als voluntaris a que "gaudeixin amb nosaltres", convertint les diferents activitats que li són pròpies en quelcom d'atractiu i divertit, augmentant d'aquesta manera la seva motivació. Així els voluntaris, al mateix temps que fan la seva tasca, són subjectes del projecte i, per tant, receptors d'activitats socials, esportives, culturals i d'oci.

Algunes de les activitats que organitza l'AVAN, i que s'inclouen dins el projecte Gaudeix amb nosaltres, són els programes CUIDEM i ANEM, la promoció del voluntariat a l'ensenyament secundari, les 2 hores solidàries o les visites domiciliàries i hospitalàries que fan els nostres voluntaris.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.