Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Universitat i Societat del Coneixement de Terrassa - 06/03/2008


Demostració - competició de les habilitats dels robots construïts en la segona edició de l'Aula de Robòtica: segon acte de la Mostra del Coneixement 2008


Un moment de la demostració de la primera edició

El desenvolupament tecnològic i la seva influència en l'educació: tancament de la segona edició del projecte "Aula Taller de Robòtica" impulsat per la UPC, Centres d'Ensenyament Secundari i Universitat i Societat del Coneixement
Alumnes de secundària construeixen i programen un robot mòbil, capaç de seguir una trajectòria.


El projecte té dos objectius principals:

  • L'apropament tecnològic dels àmbits de l'automatització i la robòtica als estudiants de batxillerat i universitaris.
  • L'apropament als ciutadans de temes relatius a la robòtica i l'automatització.

Són autors de la iniciativa Juan Carlos Hernández Palacín i Rita Maria Planas Dangla, professors del Dept. d'Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial de la UPC al Campus Terrassa i membres del grup de transferència de tecnologia universitat-empresa CGIP.

En aquesta segona edició del projecte han participat els cinc centres d'ensenyament secundari de la ciutat que segueixen:

  • IES Montserrat Roig
  • IES Torre del Palau
  • IES Santa Eulàlia
  • IES Can Jofresa
  • Escola Pia

Els estudiants, un total de 12 alumnes, i els tutors han assistit a sessions de formació i tutorització als espais del Laboratori de Robòtica i CIM del Dept. D'Enginyeria de Sistemes, Automàtica i Informàtica Industrial (ESAII) de la Universitat Politècnica de Catalunya Campus Terrassa.

Durant el temps de duració del projecte els estudiants, sota la tutorització dels professors anteriorment mencionats han construït i programat un robot mòbil capaç de realitzar unes tasques concretes, com és el seguiment d'una línia o creació d'un mapa de l'entorn.

El dia 13 de març a les 18.30 hores, a la Sala d'actes de Foment de Terrassa, per finalitzar aquesta segona edició, tindrà lloc la demostració - competició dels robots construïts pels 5 grups participants en un acte obert a la ciutadania, dintre de la Mostra del Coneixement.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.