Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UPC - Campus Terrassa - 28/02/2008


Un llibre dirigit a les empreses recull l'activitat de recerca i d'innovació tecnològica del Campus de la UPC a Terrassa


Presentació del llibre

La publicació reflecteix la gran projecció d'aquest Campus de la UPC a Terrassa
L'Ajuntament de Terrassa, la Cambra de Comerç de Terrassa i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han col·laborat per editar el llibre 'La Recerca i la Innovació al Campus de la UPC a Terrassa'. Aquesta publicació dóna visibilitat i, per primer cop, estructura per àmbits l'activitat investigadora i d'innovació tecnològica que es realitza al Campus egarenc de la Politècnica


Les empreses de tots els àmbits i sectors compten, a partir d'ara, amb el llibre La Recerca i la Innovació al Campus de la UPC a Terrassa, una eina amb la que podran conèixer i contactar, d'una manera pràctica i senzilla, amb investigadors del seu àmbit tecnològic, que els puguin ajudar a desenvolupar l'activitat empresarial més competitiva a través de la innovació i el talent dels grups de recerca del Campus de la UPC a Terrassa.

En aquest sentit, més de 300 investigadors, 37 grups de recerca en tots els àmbits de la tecnologia, 9 grups de recerca de la Xarxa IT (d'innovació tecnològica de la Generalitat de Catalunya), 9 spin off, més de 8 milions d'euros ingressats l'any 2007 per activitat de recerca, 12 milions d'euros invertits en els darrers tres anys en noves infraestructures, importants projectes d'abast nacional i internacional i molt espai per créixer avalen la potent realitat del Campus de la Politècnica a Terrassa. El llibre La Recerca i la Innovació al Campus de la UPC a Terrassa s'ha editat amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Terrassa i de l'Ajuntament.


Tecnologia i innovació al servei de les empreses

El pròleg de la primera edició del llibre La Recerca i la Innovació al Campus de la UPC a Terrassa va a càrrec, a més de les autoritats acadèmiques de la UPC, de l'alcalde de Terrassa, Pere Navarro, i del president de la Cambra de Comerç de Terrassa, Marià Galí.

El volum té un format pràctic de consulta, amb una sèrie de fitxes, ordenades per àmbit tecnològic i d'activitat, on s'explica de manera resumida les principals línies de recerca, la composició del grup, els recursos i l'equipament, els projectes més emblemàtics i les dades de contacte. Cada fitxa s'inicia amb una breu introducció que explica els trets fonamentals del grup de recerca i amb un destacat de paraules clau que defineixen l'àmbit tecnològic d'actuació. Una taula amb les 18 àrees d'expertesa en què treballen els 37 grups de recerca del Campus de Terrassa i un índex a l'inici del llibre serveixen de guia inicial per a l'usuari.

Finalment, els responsables de l'edició del llibre destaquen també el valor de disposar, amb aquesta publicació, d'un cens de tot l'equipament d'alta tecnologia del Campus de la UPC a Terrassa, una tecnologia que està a disposició de les empreses.


La UPC , L'Ajuntament i la Cambra

La triple hèlix administració-empresa-universitat es fa realitat a Terrassa. En paraules del mateix alcalde, Pere Navarro, "des de l'Administració local volem estimular la innovació posant a l'abast dels investigadors tots els recursos de què disposa la nostra ciutat, com ara l'Institut Politècnic del Campus de Terrassa, IPCT, un espai de 42.000 metres quadrats on es desenvolupen projectes innovadors de qualitat internacional". Per la seva part, Marià Galí, president de la Cambra de Comerç de Terrassa, afirma que "fer possible que el dinamisme i l'experiència del nostre teixit empresarial es trobin amb el coneixement i la recerca que lidera el nostre entorn universitari, i que es tradueix en innovació orientada al mercat, és un objectiu prioritari al qual, des de la Cambra de Comerç i Indústria de Terrassa, volem contribuir perquè es faci realitat."

Antoni Giró, rector de la UPC conclou, referint-se a la potent realitat investigadora universitària ue "tot això s'ha fet amb la complicitat i el suport de les administracions i, d'una manera especial, de l'Ajuntament de Terrassa, d'empresaris i de persones vinculades al món de la innovació, i amb la gran dedicació i il·lusió de les persones que treballen a la Universitat".

Àrees d'expertesa de recerca al Campus de la UPC a Terrassa

 • Arquitectura i urbanisme. Enginyeria Civil i Territori
 • Automàtica
 • Electricitat
 • Mecànica
 • Electrònica
 • Informàtica
 • Comunicacions
 • Energia. Energia Renovable. Aigua
 • Ciències (matemàtiques, física, química..)
 • Tecnologia Òptica
 • Gestió i Organització d'empreses
 • Tecnologia Aliementària
 • Aeronàutica, espacial i naval
 • Materials
 • Medi ambient i sostenibilitat
 • Logística i Transport
 • Tèxtil i Paperera
Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.