Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

RECERCAT - 28/11/2007


Un dissenyador català crea llençols afrodisíacs gràcies a la nanotecnologia


El dissenyador català Pep Torres i el centre tecnològic terrassenc Leitat han desenvolupat uns llençols afrodisíacs mitjançant la nanotecnologia. Als llençols s'han implantat unes microcàpsules d'essència de gessamí que, en contacte amb la pell, en desprenen l'aroma i provoquen excitació. El producte es dirigeix a empresaris estressats que practiquen poc sexe.


La idea d'aquests llençols va sorgir amb la lectura d'un estudi de la universitat alemanya de Göttingen que assegurava que "els empresaris addictes a la feina practiquen menys sexe que la resta de persones". Un cop Torres va enginyar el producte, proposà desenvolupar-lo a Leitat, on treballen, entre d'altres professionals, tres investigadors amb l'ajut postdoctoral Beatriu de Pinós (DIUE), convocatòria que subvenciona part del contracte del doctor incorporat a l'empresa, dos investigadors d'ICREA (Fundació ICREA) i un investigador del programa Torres Quevedo (MEC).

Leitat ha invertit 20.000 euros per fer un prototip dels llençols, que són fets 100% de cotó i disposen d'unes microcàpsules nanotecnològiques adherides al teixit que, amb el fregament del cos, alliberen un principi actiu amb essència de gessamí. L'efectivitat de l'afrodisíac, però, és limitada i pot durar prop de trenta rentats. Es preveu que el producte es començarà a vendre aquest Nadal.

Bloquejar l'ordinador i cridar

Torres va presentar els llençols el passat mes d'octubre a la fira Expopyme de Saragossa, on Stereonoise, l'empresa fundada per aquest creatiu català, va ocupar un stand amb dos productes més pensats per disminuir l'estrès de l'empresariat: un programari informàtic que bloqueja l'ordinador fora d'hores de feina i una cabina insonoritzada pensada per cridar-hi i desfogar-se a l'oficina.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.