Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

ESCODI - Escola Superior de Comerç i Distribució - 06/03/2008


Feng Shui per treballar millor i afavorir les vendes


ESCODI

La imatge d'un establiment influeix molt en l'evolució de les seves vendes, és per això que l'Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI) organitza cada any diferents seminaris de merchandising, aparadorisem, orientació de la imatge comercial... per aportar noves idees i creativitat als professionals que treballen en un món tant competitiu com el del comerç
Seguint aquesta línia es va realitzar un seminari a ESCODI sobre com aplicar el Feng Shui als establiments per crear un ambient que generi un agradable entorn de treball i afavoreixi les vendes. Rosa Haba, especialista en Estudis de Merchandising i Aparadorisme, va exposar les aplicacions d'aquesta tècnica oriental en la millora del Merchandising i la Rendibilitat de les botigues a les 25 persones que van assistir i que provenien d'establiments tant diversos com xarcuteria, roba, mobles, perruqueria, alimentació, agència de viatges, forn o motocicletes i d'11 poblacions diferents.

El Feng Shui i el Merchandising actuen sobre el nostre subconscient i ens fan reaccionar davant de qualsevol situació i, si estan ben aplicats, poden ajudar a la clientela a trobar-se bé dins la botiga, visiti tota la sala de vendes i s'entretingui prou com per rebre suficients impulsos de compra.

El Feng Shui és una tècnica que ens ensenya com a través de la correcta disposició dels elements que ens envolten (mobles, productes, plantes...) podem generar sensacions positives, que en el cas del comerç, es tradueixen en prosperitat pel negoci, en més vendes i bon ambient de treball.

Al llarg del seminari es va explicar què és el Feng Shui, quins elements cal tenir en compte per triar un local comercial, com aplicar les tècniques del Feng Shui a l'exterior i a l'interior d'una botiga, i es va ensenyar algun exemple de com "netejar" i reforçar una distribució de productes per a crear un bon impacte visual. En aquest seminari també es va orientar als comerciants en com aplicar aquestes idees amb reformes de botiga de petit pressupost.

L'Escola Superior de Comerç i Distribució (ESCODI)

L'ESCODI, amb seu a Terrassa, és l'únic centre català dedicat exclusivament a la formació i reciclatge dels professionals del comerç, ja siguin comerciants o tècnics d'associacions o administracions públiques. La Fundació ESCODI es va crear l'any 2000 i està presidida pel Departament d'Innovació, Universitats i Empresa. També formen part del Patronat l'Ajuntament de Terrassa, la Cambra Oficial de Comerç i Indústria de Terrassa, la Caixa d'Estalvis i Pensions de Barcelona "La Caixa", i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Amb els seus sis anys d'existència, ESCODI ha acollit prop de 14.000 alumnes procedents de més de 250 municipis.

ESCODI

Vapor Universitari

c/ Colom 114, 1r pis

08222 Terrassa

93 783 97 45

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.