Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Lloveras - 11/02/2008


Lloveras, fabricant de màquines de xocolata obert a les aliances


Fabrica Lloveras

El productor de maquinària de xocolata consolida un acord comercial amb un fabricant alemany que li permet créixer en el sector de les barretes
L'empresa inaugura un centre d'innovació a Terrassa que conté una ambiciosa planta pilot que llueix màquines seves i del seu soci


Lloveras, la companyia familiar fabricant de màquines per al tractament del cacau i de la xocolata des dels anys 50 ha consolidat l'acord comercial que va firmar fa quatre anys amb el fabricant de maquinària de Klòckner Hansel, de Hannover. la companyia egarenca, que l'any passat va ser reconeguda per la patronal Cecot per la seva política d'innovació,va decidir unir esforços amb Klòckner Hansel davant el creixement de la demanda de les barretes amb ingredients de xocolata. L'aliança suposava una fusió dels respectius departaments comercials pel que fa al mercat de les barretes. Així es treballava amb un «equip mixt» i amb contractes conjunts. L'objectiu era subministrar línies de producció com una sola companyia i per aconseguir-ho, van posar en marxa aparadors conjunts en les seves respectives seus centrals.

Hannover hi vam establir una planta pilot composta per màquines de les dues empreses. I a Terrassa hi vam inaugurar una altra planta pilot el 25 de gener, en el si d'un nou centre d'innovació». Lloveras considera així que el potencial client de Llatinoamèrica podrà visitar la planta pilot catalana i el de la resta d'Europa s'apropi a Alemanya.

Els fruits de l'acord ha arribat amb un any d'antelació doncs les dues empreses prevèien que les barretes aportessin el 20% de les vendes el 2008 i el tancament a 2007, un any abans, va ser del 30%.

Lloveras va facturar uns 10 milions d'euros el 2007 i genera el 30% de les vendes en el sector tradicional de les pastilles i el 40% en els sectors de la pastisseria i gelateria industrial i dels precongelats. Tot i això, un terç de les vendes de Lloveras ja procedeixen de la maquinària per a la producció de barretes.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.