Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Unió Empresarial Metal·lúrgica - 09/11/2007


La Unió Empresarial Metal·lúrgica participa en el primer pla per a la internacionalització del sector del metall


Conveni de la UEM

El Departament d'Innovació, Universitats i Empresa destinarà més de 800.000 euros a la internacionalització del sector del metall
El passat dimecres 7 de novembre, va tenir lloc la signatura del Pla per a la Internacionalització del Sector del Metall per al 2008, que va estar presidit per l'Hble. Sr. Josep Huguet, Conseller d'Innovació, Universitat i Empresa de la Generalitat de Catalunya


Segons el conseller Huguet, el pla vol "donar suport a la internacionalització de les empreses catalanes del sector, facilitant eines de recolzament real per fer front als canvis globals en què es veu immers el sector del metall ".

En aquest sentit el conseller ha fet una crida a les empreses del sector perquè desenvolupin estratègies de col·laboració "que impulsin projectes comuns, col·laboracions, aliances o creacions de noves empreses a l'exterior", com alhora ha incentivat al sector a aprofitar les oportunitats que el Departament posa al seu abast com "la creació de les àrees d'aterratge que ja funcionen a la Xina i a Romania".

El Pla d'Internacionalització del Sector del Metall, que és fruit de les jornades de treball que va mantenir el COPCA durant el primer trimestre de 2007, amb les principals entitats representatives dels diferents segments de negoci del sector metal·lúrgic a Catalunya, recull un paquet de 15 iniciatives multidisciplinàries de suport a la internacionalització, que volen fomentar el creixement competitiu de les empreses del sector a Catalunya en un context global. Els principals objectius del pla són:

  • Alinear estratègies competitives entorn a criteris clars i comuns.
  • Conèixer les tendències de la demanda, posicionar el sector envers a elles i enfortir la seva cohesió interna.
  • Millorar la competitivitat dels punts claus de la cadena productiva.
  • Sensibilitzar el sector envers les seves necessitats.
  • Enfortir la promoció internacional del sector.

La signatura va comptar amb la presència de les 6 principals entitats del sector metal·lúrgic català: La Unió Empresarial Metal·lúrgica (UEM); El Centre Metal·lúrgic (CM); LA Unió Patronal Metal·lúrgica (UPM), el Centre d'Estudis i Assessorament Metal·lúrgic (CEAM); l'Associació Catalana d'empreses de Motlles i Matrius (ASCAMM) i la Unió Patronal Metal·lúrgica de l'Hospitalet i el Baix Llobregat (UPMBALL).

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.