Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Universitat i Societat del Coneixement de Terrassa - 12/02/2008


Universitat i Societat del Coneixement i el grup CGIP de la UPC van organitzar el primer Workshop sobre tecnologies involucrades en sistemes Manufacturing Execution System (MES)


Un moment del Workshop

L'objectiu va ser apropar a les empreses, i de manera especial a les Pimes, el coneixement i funcionament tècnic d'una agrupació de diferents mètodes i tecnologies utilitzades amb la finalitat conjunta de dur a terme una optimització global de la producció
Directius d'empreses de CIRSA, SONY, SEAT, EMBAMAT, MARTÍN LLOVERAS, SIEMENS, DAMM i BRAUN MEDICAL, entre d'altres, van participar-hi.


La primera jornada/taller sobre tecnologies involucrades en sistemes de Manufacturing Execution System (MES) es va centrar en la metodologia i utilització de l'OEE (Overall Equipment Efficiency) com a eina d'anàlisis i millora continuada de l'eficiència de les línies de producció.

En un entorn de canvis constants, el teixit industrial ha d'adaptar-se a les continues evolucions tecnològiques. Aquesta jornada pretén apropar a les empreses, i de manera especial a les Pimes, el coneixement i funcionament tècnic d'una agrupació de diferents mètodes i tecnologies utilitzades amb la finalitat conjunta de dur a terme una optimització global de la producció (Sistemes MES). Avui per avui, podem afirmar que aquests sistemes s'entreveuen cada cop més com els gestors de les fàbriques del futur, permetent el desenvolupament i consolidació de les nostres Pimes en els mercats nacionals i internacionals.

L'acte, organitzat conjuntament per la Regidoria d'Universitat i Societat del Coneixement de l'Ajuntament de Terrassa i el grup de Control i Gestió Integral de Producció (CGIP) de la UPC, va tenir lloc el passat dia 7 de febrer.

A la jornada van assistir directius de CIRSA, SENSOFAR, EMBAMAT, SONY, MARTÍN LLOVERAS, ESPECIALIDADES ELÉCTRICAS DAGA, GRUPO DAMM, LEAR, BRAUN MEDICAL, SEAT, MANUFACTURERA MODERNA DE METALES, SIEMENS VDO, SMC INTERNATIONAL TRAINING i FICOSA INTERNATIONAL.

Per cloure l'acte va tenir lloc la taula rodona "Innovació i Creativitat a l'abast de tothom", que va ser un espai de reflexió únic sobre qüestions d'innovació i creativitat amb directius d'empreses de reconegut èxit dels sectors de les NTIC i industrials, que van parlar de les seves experiències professionals partint de la seva aposta rigorosa per la cultura de la innovació.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.