Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Cecot Innovació - 06/02/2008


Cecot Innovació i Telefónica posen en marxa un projecte TIC per les pimes del transport i la logística


Signatura amb telefònica

L'objectiu final d'aquest projecte és que les pimes puguin disposar d'eines adaptades a la seva mida que els siguin d'utilitat per a la millora del rendiment corporatiu
Antoni Abad, president de la patronal Cecot i Kim Faura, director general de Telefónica a Catalunya han signat un conveni de col·laboració per desenvolupar un Pla operatiu per implementar serveis de Tecnologies de la Informació i la Comunicació a les pimes catalanes. L'objecte d'aquest projecte és que les petites i mitjanes empreses puguin disposar d'eines adaptades a la seva mida que els siguin d'utilitat per a la millora del rendiment corporatiu


La primera acció contempla l'execució d'una prova pilot per al sector de la logística i el transport amb l'objectiu d'implantar a deu pimes diferents tecnologies com ara els sistemes de control i planificació de rutes, la localització de vehicles i altres elements que afavoreixin la digitalització d'aquestes empreses. Aplicacions tecnològiques que fins ara únicament utilitzaven les grans empreses i que el projecte aproparà a les petites i mitjanes.

El Pla estarà dirigit per la Fundació Cecot Innovació (FCI) amb el recolzament tècnic i tecnològic de Telefónica que facilitarà l'accés d'aplicacions de mobilitat del sector del transport, plantejarà, juntament amb Cecot Innovació, un programari pilot partint d'aplicacions existents i oferirà un servei de connectivitat de dades a les empreses participants al projecte durant la prova pilot.

"És important per aquest sector l'enginyeria de rutes perquè tracta d'optimitzar les rutes logístiques que ha de realitzar la flota de vehicles. I aquí, des de Telefónica aportarem solucions que ja existeixen i que cal adaptar per les pimes", Kim Faura. En el context de la roda de premsa, Faura ha avançat una primícia que Telefónica presentarà en el proper saló del 3GSM i que es podrà implementar en aquesta prova pilot: l'aplicació del GPS al dispositiu de telèfon mòbil. Aquesta aplicació dóna informació a temps real sobre el trànsit i aquesta dada pot beneficiar l'optimització de les rutes logístiques.

El projecte comptarà amb el suport econòmic del CIDEM, i per aquest motiu s'ha definit una comissió de seguiment composada per membres de la Fundació Cecot Innovació, de Telefònica i del CIDEM - Generalitat de Catalunya.

"A Catalunya i a Espanya hi ha molta inversió en tecnologia però l'ús d'aquesta tecnologia en benefici de l'empresa és mínim. En referència a Europa tenim una implantació de la banda ampla per sobre de la mitjana de països, però l'ús queda reduït al correu electrònic. Un 47 % de les empreses encara tenen pàgines web estàtiques, per donar dades de contacte o per posar el catàleg de productes", ha afirmat Faura.

Per la seva part, Abad ha recordat que la missió de la Fundació Cecot Innovació és precisament la de promoure l'ús de les TIC a les pimes i que projectes com el que avui s'ha consolidat pretenen trencar les barreres mentals que encara puguin existir en les pimes davant la tecnologia i demostrar que aquesta pot millorar la seva realitat empresarial.

La data de finalització del projecte és el mes de juny d'enguany.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.