Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

UPC - Campus Terrassa - 05/10/2007


S'inaugura oficialment, a Terrassa, la nova Sala d'exposicions Escola Industrial de la UPC.


L'EUETIT ofereix el seu espai modernista a joves artistes terrassencs que no disposen de mitjans suficients per mostrar la seva obra. També exposaran artistes de renom de la ciutat


L'Associació d'Antics Alumnes de l'Escola Industrial de Terrassa (A4) i la Comissió de Cultura de la mateixa Escola han impulsat un projecte per dinamitzar la vida cultural i artística al Campus de la UPC i la ciutat de Terrassa: oferir l'espai modernista del vestíbul de l'Escola Universitària d'Enginyeria Industrial de Terrassa (EUETIT), especialment, per a artistes emergents de la ciutat i convertir-lo, així, en sala d'exposicions. La Sala "Escola Industrial" ja té un programa d'exposicions per al primer semestre del curs, alguna d'elles amb obres d'artistes de renom de la ciutat.


Són molts els artistes que a la ciutat de Terrassa desenvolupen la seva activitat pictòrica o de qualsevol altre format creatiu, però no és accessible per a tothom poder exposar l'obra en un espai públic. És per això que l'Escola Industrial de Terrassa ha decidit oferir el vestíbul modernista de l'edifici, un espai de patrimoni arquitectònic, per tal que la ciutat de Terrassa i la comunitat universitària del Campus de la UPC puguin gaudir de l'expressió artística del nous valors terrassencs que no aconsegueixen mostrar la seva obra a galeries d'art o sales d'exposició.


Joves artistes i artistes amb trajectòria

Tot i que l'EUETIT ofereix la nova Sala "Escola Industrial" per a joves artistes, també exposaran creadors de renom a la ciutat. Per exemple, ja han confirmat que mostraran part de la seva obra Ignasi Verdòs, Florial Soriguera, Maria Dolors Duocastella o Caterina Cantallops.

L'acte d'inauguració va servir per iniciar el cicle d'exposicions d'aquest curs amb l'obra de dos joves artistes: Xavier Almirall i Eduard Vázquez.


L'obra de Xavier Almirall i Eduard Vàzquez

Almirall i Vázquez presenten un conjunt de quadres sota el títol col·lectiu Pseudomixtures trompetistes i la Plaça Vella. Aquesta és la primera vegada que Xavier Almirall exposa part de la seva obra. Va néixer a Terrassa l'any 1977 i és diplomat en Art, Disseny i Interiorisme per la UAB. Actualment, treballa en el sector de la construcció. Eduard Vázquez és enginyer informàtic per la UAB i professor d'intel·ligència artificial a la mateixa universitat, on està cursant estudis de doctorat. Va néixer l'any 1980 a Terrassa. Vázquez té previst exposar la seva obra també a Cerdanyola el juliol del 2008.

Ja fa dos cursos que el vestíbul de l'EUETIT acull exposicions, tant de les obres d'artistes com de campanyes de conscienciació o informatives sobre diferents temes d'actualitat. Fins al moment, s'hi ha organitzat 13 les exposicions. Ara, però, aquest vestíbul pren formalment el nom de Sala d'exposicions "Escola Industrial", una sala oberta a la ciutat, amb una programació continuada.

Del 4 d'octubre al 8 de novembre exposen Xavier Almirall i Eduard Vàzquez, del 8 al 29 de novembre Juan Carlos Estudillo, del 13 de desembre al 10 de gener serà el torn dels artistes del Campus i a partir del 28 de febrer, tancant el semestre, Ignasi Verdós mostrarà part de la seva obra.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.