Ajuntament de Terrassa - Societat del coneixement.

Ajuntament de Terrassa - 31/10/2007


El Parc Audiovisual de Catalunya continua endavant en els terminis previstos


inici de les obres del parc audiovisual

La direcció del Parc informa els grups municipals de l'estat del projecte
La direcció del Parc Audiovisual de Catalunya ha informat als grups municipals de l'Ajuntament de Terrassa de l'estat en que es troba actualment el projecte i de les actuacions que es faran properament


En una reunió mantinguda a l'Ajuntament, els representants del Parc han assenyalat que la planificació establerta s'està complint amb normalitat i, en alguns casos, s'està avançant sobre les dates fixades, com és el cas de la xarxa de telecomunicacions.El Parc Audiovisual disposa actualment de 7.000m2 de superfície, corresponents a les oficines, els dos platós de 1200m2 i de 600m2, així com el centre logístic de 3.200m2 i els serveis auxiliars de1.800m2. Aquestes infrastructures converteixen el Parc en un dels principals centres de producció audiovisual de Catalunya.

Pel que fa a les properes actuacions, a finals d'any o començaments de 2008 s'ha previst la inauguració de la cafeteria-restaurant del complex i seran ja operatius els serveis de telecomunicacions a través de fibra òptica. D'altra banda l'Arxiu de la Filmoteca de Catalunya estarà també enllestit el proper mes gener. Aquesta primavera l'edifici A, de 5000 m2, estarà completament operatiu per tal d'allotjar-hi aquelles empreses interessades en instal·lar-se al Parc. Mentrestant, finalitzarà la urbanització integral del recinte. Pel que fa a la xarxa elèctrica, a finals del 2008 es preveuen assolir 8 MW addicionals de subministrament.A la primavera, i amb més de 14.000m2 en funcionament, el Parc Audiovisual de Catalunya esdevindrà un dels centres de producció més importants de l'Estat.

En relació a l'estratègia comercial, l'activitat de prospecció dins de la indústria audiovisual s'ha desenvolupat significativament aquest darrer semestre de 2007. S'han dut a terme diversos estudis del sector audiovisual, amb la col·laboració de Foment de Terrassa i els professionals i empreses especialitzades del sector, i també s'han analitzat els possibles targets per atraure activitat comercial. En la mateixa línia, s'han recuperat els contactes preestablerts amb les empreses locals i, a més, s'ha incrementat la prospecció del mercat audiovisual amb contactes de nous segments professionals com el de videojocs, el de continguts per a telefonia mòbil i el de serveis de localitzacions. En total, s'ha contactat amb és de 80 empreses, la major part de les quals s'han interessat pel projecte i per establir-se en el complex. L'espai disponible per ubicar-se al Parc a la primavera de 2008 serà de 5000 m2 aproximadament, que amb les peticions de les empreses contractades ja estarien sobradament coberts.

Cal destacar, a més, la consolidació de la imatge corporativa del Parc Audiovisual amb les informacions divulgades en la web corporativa, a través de comunicats en premsa i en publicacions del sector, la presència en fires i festivals de cinema, així com les col·laboracions amb el Festival de Curtmetratges Baumann.

Un altre dels factors clau que han ajudat al Parc Audiovisual a definir la seva oferta de serveis segons les pròpies necessitats del sector ha estat el cicle de trobades amb professionals. Concretament amb productores de publicitat i localitzadors d'espais per a rodatges.

A curt termini, l'objectiu del Parc Audiovisual de Catalunya és continuar amb la seva tasca de col·laboració amb totes les accions relacionades amb el sector que es facin a Terrassa i a l'entorn més proper. A més, es pretenen generar accions pròpies com l'organització d'esdeveniments relacionats amb el sector, visites guiades., etc. També es continuarà treballant amb diverses vies de col·laboració en el camp de la formació amb l'ESCAC, l'Institut del Teatre, l'Escola de Fotografia de l'UPC, i amb institucions promotores de l'audiovisual (Catalan Films & Tv, Barcelona-Catalunya Film Commission, ICIC, etc.).

El Parc Audiovisual de Catalunya compta amb dos espais actius de rodatge: els platós d'última generació de grans capacitats i les localitzacions del recinte del Tòrax per recrear ambients cinematogràfics concrets. A les seves instal·lacions s'han dut a terme produccions nacionals i internacionals.

El Parc Audiovisual de Catalunya és un gran complex de producció audiovisual creat per l'Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya, pensat com un espai de trobada, d'idees i de talent, per facilitar la realització de projectes audiovisuals.Es tracta d'un parc industrial que es crea amb l'objectiu d'afavorir un sector estratègic per al desenvolupament de la comunitat audiovisual. I, per altra banda, perquè un teixit de petits i mitjans productors puguin compartir els serveis comuns, creant una xarxa forta de relacions econòmiques i de complicitats que els facin competitius, tot minimitzant els riscos de deslocalització i de manca d'assumpció de noves propostes, que comportaria si el projecte es fes pensant només, en l'atracció de grans empreses del sector.

Butlletí Innovem Terrassa !!!
Universitat i Societat del coneixement - Ajuntament de Terrassa.